загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які пільги мають матері з дітьми з інвалідністю при виході на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Жінки, які мають дітей з інвалідністю та виховали їх як мінімум до шестирічного віку, отримують право вийти на пенсію в 50 років при наявності страхового стажу в 15 років.

Про це пише Пенсійний кур’єр на сторінці у FACEBOOK.

У яких випадках є можливість виходу на дострокову пенсію:

-      матері дітей з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 50 років та за наявності не менше як 15 років страхового стажу;

-      до дітей з інвалідністю з дитинства належать також діти з інвалідністю віком до 16 років.

“При призначенні пенсії за віком матерям дітей з інвалідністю, які виховали їх до шестирічного віку, факт народження дитини встановлюється на підставі свідоцтва про народження, а її виховання до зазначеного віку — на підставі свідоцтва про народження чи паспорта дитини”, – ідеться в повідомленні.

Читайте такожПенсійний вік в Україні скасований? Суд прийняв скандальне рішення щодо пенсій

Визнання дитиною з інвалідністю з дитинства або дитиною з інвалідністю засвідчується випискою з акта огляду в МСЕК, медичним висновком закладу охорони здоров’я, посвідченням одержувача допомоги, довідкою органу, що призначає допомогу, про період призначення допомоги.

Якщо дитину визнано дитиною з інвалідністю після досягнення шестирічного віку, надається висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що дитина мала медичні показання для визнання її дитиною з інвалідністю до досягнення шестирічного віку.

“Отже, особа матимете право на дострокову пенсію в разі надання медичного висновку про те, що дитина мала медичні показання для визнання її дитиною з інвалідністю до досягнення шестирічного віку”, – повідомляє видання.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував доплати до пенсій у 2021 році для пенсіонерів старше 75 років.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин