загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Накопичувальна пенсія в Україні: коли введуть і скільки будуть вираховувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні готуються до запровадження накопичувального пенсійного рівня.

Пенсії в Україні незабаром можуть перейти на накопичувальну систему. Така необхідність, кажуть в уряді, пов'язана зі складною демографічною ситуацією в країні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що зараз багато хто просить знизити єдиний соціальний внесок (ЄСВ - 22% від зарплати). Але якщо нічого не змінити в пенсійній системі, вже через 15 років ЄСВ доведеться збільшувати вдвічі, розповів Денис Шмигаль.

Тому, за словами глави уряду, накопичувальна система - єдиний варіант для майбутніх українських пенсіонерів отримувати гідні виплати, а для бізнесу - шанс зберегти адекватне навантаження.

Читайте такожЧому пенсії від держави себе зжили і як накопичити самому: інтерв'ю з фінансовим консультантом Любомиром Остапівим

"Через 15 років частина людей продуктивного віку стануть пенсіонерами, а та мала кількість дітей стане продуктивного віку і ми отримаємо пропорцію двоє на одного", - говорить Денис Шмигаль.

Реформа вже опрацьована і в уряді розуміють, як її почати. У Кабміні розглядають такий варіант: взяти 2% ЄСВ і ще 2% по ПДФО (податок на доходи фізичних осіб).

Ці 4%, за словами прем'єр-міністра, дозволяють у сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн грн. Буде три варіанти. Взяти одразу, тобто при досягненні пенсійного віку отримав всю суму і роби, що хочеш. Другий варіант - розтермінування виплат на 5-10 років. Третій варіант – це довічне утримання, там теж буде певна фіксована сума. Це виходить такий собі пенсійний депозит, де частину забезпечує держава, другу частину може докладати сама людина.

"Це виходить певний пенсійний депозит, де частину забезпечує держава, другу частину може докладати сама людина", - додав прем'єр.

Що стосується термінів, то в уряді готують необхідні законопроєкти і вважають, що до 1 січня 2021 року накопичувальну пенсію цілком реально запровадити.

Відзначимо, що в уряді готують ще одну надбавку до пенсії. Цього разу на щомісячні доплати можуть розраховувати пенсіонери, яким понад 75 років.

Світлана Дудукало

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин