загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щороку в Україні зникають безвісти тисячі людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Майже щодня у ЗМІ та соціальних мережах з’являється інформація про зникнення людей. Когось знаходять швидко, інших шукають роками. Бувають й летальні випадки. Кількість зниклих значно зросла після початку війни на сході України.

Лише за вісім місяців цього року в державний розшук оголошено 6 289 осіб, зниклих безвісти, зокрема 1 076 дітей. З них розшукали – 5 367, дітей – 1 050. Такі дані надала Національна поліція України у відповідь на інформаційний запит.

За 2018 рік у державний розшук оголосили 8 692 особи, зниклих безвісти, з яких – 1 485 діти (особи, які на момент зникнення не досягли 18 років). Знайшли 7 254, зокрема 1 442 дітей.

Щодо кількості заяв про зникнення, то в 2017 році їх зареєстрували 35 тисяч – 34 тисячі були знайдені. 2016-го таких людей було на 9 тисяч менше.

“Департаментом карного розшуку Національної поліції України постійно здійснюється контроль за забезпеченням ефективного реагування на повідомлення та заяви про безвісне зникнення та викрадення громадян, зокрема дітей, своєчасного здійснення комплексу необхідних заходів, спрямованих на встановлення місця їхнього перебування, недопущення зволікання в організації розшуку таких осіб, а також розкриття вчинених проти них злочинів”, – зазначили у поліції.

Читайте також: Житло під знесення: куди і як хочуть відселяти мешканців аварійних будинків в Україні

Торік Верховна Рада ухвалила законопроєкт про правовий статус людей, які зникли безвісти. Його основні завдання:

•   облік осіб, зниклих безвісти;
•   створення підґрунтя для координації державних органів та недержавних організацій у сфері розшуку людей, зниклих безвісти;
•   запровадження механізму захисту родичів осіб, зниклих безвісти, у випадку, якщо родичі знаходилися на утриманні зниклих осіб;
•   виконання Україною зобов’язань відповідно до Міжнародної конвенції про захист усіх осіб від насильницьких зникнень та криміналізації насильницьких зникнень (арешт, затримання, викрадення або позбавлення волі людини в будь-якій іншій формі, вчинене представником держави).

Проте наразі не всі положення закону втілені у життя.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин