загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні за час карантину з 0,5 млн безробітних працевлаштувалися 104 тисячі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За період карантину в Україні працевлаштовано 104 тисячі осіб, 70 тисяч з яких були безробітними. 68% працевлаштувалися у сільському господарстві.

4b4804471e2c9a35dd3e529068c84 В Україні за час карантину з 0,5 млн безробітних працевлаштувалися 104 тисячі

Про це повідомляє Державний центр зайнятості.

“За період карантину у базі даних державної служби зайнятості налічувалося 112 тис. вакансій, що на 55% менше, ніж за відповідний період минулого року. Станом на 20 травня 2020 року кількість вакансій становила 51 тис. одиниць (на 40% менше, ніж станом на відповідну дату минулого року). Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних на минулому тижні становила 501 тис. осіб (на 196 тис., або на 64% більше, ніж на цю ж дату минулого року). Зростання обсягів реєстрації безробітних відбулося в усіх регіонах, найбільш суттєво у Хмельницькій, Запорізькій, Полтавській, Київській, Львівській, Закарпатській областях (у 2,1-2,3 рази) та м. Києві (у 3,5 рази).

Також зазначається, що кількість претендентів на одне робоче місце в різних регіонах широко варіюється. Так, станом на 1 травня 2020 року кількість претендентів у Чернігівській області становила 28 осіб на одне робоче місце, а у Києві – 2 особи.

 
“За період карантину вже працевлаштовано 104 тис. осіб (з них – 70 тис. безробітних). Порівняння статистики показує, що це на 49% менше, ніж у відповідному періоді минулого року”, – додали у центрі зайнятості.
 
За направленням служби зайнятості громадяни були працевлаштовані у таких галузях економічної діяльності:

• 68% – у сільському господарстві;
• 8% – у переробній промисловості;
• 7% – у сфері торгівлі;
• 3% – у будівництві;
• 3% – у державному управлінні;
• 2% – у сфері транспорту та кур’єрської діяльності.
 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин