загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мародерство і казнокрадство, – Володимир Кацман про захмарні виплати посадовцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Питання щодо надвисоких виплат мали б вивчити правоохоронні органи, вважає експерт.

Пенсії пенсіонерам не індексують, виплати по догляду за людьми з інвалідністю є мізерними, і в той же час платять із бюджету по 10 тисяч доларів начальнику з розвитку підприємства, яке завтра може закритися.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення заявив політичний експерт, заслужений журналіст України Володимир Кацман.

Ведучі, цитуючи міністра юстиції України Дениса Малюську, зазначили, що зарплату посадовця було збільшено у 3,5 раза, проте через запроваджені урядом обмеження з огляду на карантин він наразі отримує 37 тис. грн, а також нагадали, що восени керівник відомства скаржився на низьку зарплату. Ішлося про ймовірну відставку через недостатнє фінансування. Окрім того, "захмарні" зарплати та високі доплати під час карантину отримала ціла низка українських чиновників.

Володимир Кацман зауважив, що зарплата складається із кількох частин, зокрема ставки держслужбовця, яка визначається постановою Кабміну, низкою законів. До цієї ставки потім починають "прикручувати" різні додатки, зазначив експерт.

Володимир Кацман вказав приклад – заступник гендиректора "Укроборонпрому" із розвитку отримав за місяць виплату у розмірі 10 тисяч доларів, проте очільник "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявляв про незадовільний стан справ і ймовірну приватизацію наступного року. Тож експерт риторично поцікавився, за що заступник із розвитку отримує такі виплати.

Читайте такожУряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19

Володимир Кацман заявив, що пенсії пенсіонерам не індексують, виплати по догляду за людьми з інвалідністю є мізерними тощо. Це пояснюють тим, що кошти з бюджету забирають на боротьбу з коронавірусом.

"А 10 тисяч доларів ми платимо начальнику з розвитку того підприємства, яке завтра закриється. Це неподобство, це справжнісіньке мародерство, це справжнісіньке казнокрадство", – заявив експерт.

Він наголосив, що правоохоронні органи мали б вивчити це питання.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував скорочення зарплат усіх державних службовців. За його словами, це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників. Такі ж самі обмеження стосуються і членів наглядових рад.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин