загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мін’юст безкоштовно роздає квартири, євробляхи і смартфони — як отримати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Озвучено порядок безоплатного отримання від держави конфіскованого майна, яке не було продане з аукціону.

З 2016 року Міністерством юстиції та ДП "СЕТАМ" було безоплатно передано 306 657 одиниць майна на суму понад 100 млн грн, інформує Фейсбук-сторінка підприємства.

Безоплатно отримати конфісковане майно від держави можна в три кроки:

- Крок 1. Оберіть відповідне майно.

- Крок 2. Подайте заявку протягом 30 днів з моменту публікації оголошення.

- Крок 3. Обґрунтуйте потребу на отримання такої допомоги.

Варто зауважити, що серед останніх за часом позицій, які пропонуються для безкоштовної передачі, доволі широкий спектр товарів і майна - від квартир і їх часток до санчат і прасок. Пропонуються й автомобілі (судячи з номерів - на так званих "євробляхах"), офісна та комп'ютерна техніка, мобільні телефони тощо.

Читайте такожЗ 1 червня штрафуватимуть за відсутність адресної таблички на будинку

Як пояснює сайт ДП "Сетам", відповідно до п. 14 Порядку № 985, якщо майно, в тому числі транспортні засоби, не реалізовано у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження", державний виконавець вносить на розгляд спеціально створеної комісії пропозицію щодо безоплатної передачі майна:

1) органам державної влади;

2) закладам охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту, зокрема, закладам, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім'ям, будинкам дитини при установах виконання покарань;

3) установам виконання покарань;

4) слідчим ізоляторам;

5) військовим формуванням;

6) на благодійні цілі;

7) для переробки, знищення (утилізації) такого майна.

Передане безоплатно майно, може бути відчужене виключно за умови сплати мита та інших податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених законодавством під час його імпорту на територію України. Зверніть увагу: Порядком № 985 та Порядком № 1833 передбачено, що окремі види майна можуть бути передані лише конкретним групам суб`єктів.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин