загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МОЗ: Україна не розроблятиме власну вакцину від коронавірусу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заступник міністра охорони здоров’я України – головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні немає розробок вакцини від коронавірусу.

«Ми зверталися до Академії медичних наук, до Академії наук з питанням того, чи можна в Україні надіятися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати у розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини», – зазначив міністр.

Він додав, що у світі працюють над близько 70 розробками вакцин.

«І від моменту початку розробки до завершення може пройти в середньому 18 місяців. Ми розуміємо, що маємо п’ятий місяць циркуляції збудника в нашій популяції, тому вакцину очікувати варто, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень», – наголосив Ляшко.

Незважаючи на те, що на вітчизняну вакцину сподіватися не доводиться, Ляшко уточнив, що Україна повинна формувати колективний імунітет до вірусу штучним шляхом – за допомогою вакцинації.

Читайте також«Вірус з нами вже до кінця днів». Відомий вірусолог — про другу хвилю COVID-19 в Україні, ризики пом’якшення карантину і надію на вакцину

«Щоб був колективний імунітет, потрібно, щоб 95% людей перехворіли. У нас же іде стратегія стримування. Ми зараз повинні знайти баланс, щоб працювала нормально система охорони здоров'я і паралельно щоб могла відновлюватися економіка. Одне без іншого не спрацює. Сьогодні ми тримаємо ситуацію під контролем. Кількість хворих не перевищує 1%, тому ми не можемо говорити про те, що будемо формувати колективний імунітет», - розповів головний санітарний лікар.

Він назвав плани щодо формування колективного імунітету шляхом масового перенесення хвороби «підходом середньовіччя» та підкреслив, що від нього вже відмовилися всі країни, навіть Швеція, яка визнала його помилковим.

«Від нього відмовилися всі, навіть Швеція, яка спочатку збиралася йти таким шляхом, але потім визнала, що він помилковий. Але така практика в минулому. Про колективний імунітет будемо говорити, коли з'явиться вакцина», - заявив Ляшко.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин