загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Економіст розповів, як вирішити кадрові проблеми в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Cеред причин проблемності ринку праці в Україні - скорочення та старіння населення. За даними Світового банку, посідаємо 12-е місце у світі за темпами скорочення населення. На 10 працюючих в Україні припадає 11 пенсіонерів. Як наслідок, Пенсійний фонд вимагає постійних дотацій з державного бюджету, заявили в Нацбанку. Також продуктивність праці, попри зростання протягом останніх 15 років, досі залишається низькою.

"2019 року продуктивність праці в Україні була нижчою не лише у порівнянні з країнами ЄС, але й з деякими пострадянськими державами", - зазначив голова НБУ Яків Смолій.

"Треба, щоб Україна укладала угоди з тими країнами, де працюють українці. Щоб наші громадяни отримували пенсії за кордоном. Тоді в Україні не буде такого великого навантаження на Пенсійний фонд. Така угода діє з Польщею. 300 тисяч українців працюють там легально і сплачують податки. Вони будуть пенсію отримувати в Польщі",- каже економіст Олександр Охріменко.

Держава також має стимулювати приїзд в країну легальних мігрантів з країн Азії.

Читайте також"Дуже важко вижити". Чому українці масово рвуться на роботу за кордон

"Треба спростити трудову міграцію, щоб до нас могли їхати з Азії, Китаю, Індії. Тоді дійсно покращиться ситуація. Фактично вийде, що нові мігранти будуть оплачувати пенсії нашим пенсіонерам. Так робила Європа. І Україні потрібно спробувати цей метод. В світі пройшли через різні етапи. Але спрощення легалізації трудових мігрантів виявилось найдієвішим. В Європі фактично зараз залучають трудових мігрантів, щоб вони оплачували пенсії громадянам. Але потрібно, щоб всі мігранти були легальні", - додає Олександр Охріменко.

Аби підвищити продуктивність праці, власникам підприємств потрібно оновити технології виробництва.

"Україні потрібно розвивати сферу послуг: логістичні склади, ІТ-технології, сферу продажів. Весь світ вже зрозумів, що не проблема виготовити, а проблема продати. Нам потрібно запозичити успішний досвід логістичних складів, які працюють на весь світ, у тої ж Словаччини та Польщі", - вважає експерт.

На стан ринку праці в Україні впливає трудова міграція, яка не лише позначається на кількості та якості робочих ресурсів і продуктивності праці всередині країни. Але і робить українську економіку залежною від обсягу грошових переказів.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин