загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Афера століття: ексміністр Рева про впровадження другого рівня пенсійної системи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Впровадження в Україні загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення (другого рівня пенсійної системи) викликало хвилю критики. Шукати альтернативу ії введенню вже закликала зокрема Федерація роботодавців України.

Разом із тим, колишній міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що в Україні не має умов для впровадження такої системи.

"Про яке накопичення йде мова? Ну добре, зберете ви 100 млрд в недержавні пенсійні фонди. 7% одразу заберуть на адміністрування. На хвилиночку, це 7 млрд грн на рік... Далі що? В які цінні папери будуть вкладатися ці кошти? Покажіть хоч одну структуру, яка присутня на фондовому ринку України 20 років. Назвіть, хоч одну! Жодної немає", – переконаний експерт.

За словами Реви, так звані "пенсійні" кошти підуть врешті-решт на фінансування державного боргу України, що призведе до того, що держава просто "кине" пенсіонерів, як це було з вкладниками радянського Ощадбанку.

"І якщо Україна не оголошує дефолт за борговими зобов’язаннями, бо боїться наслідків від міжнародних фінансових організацій, то чи боятиметься вона своїх пенсіонерів, яких держава просто кине, як це було із вкладниками радянського Ощадбанку? Питання риторичне. Тому висновок дуже простий – це афера століття. І ті, хто її проштовхує просто негідники!".

Читайте такожВ Україні в 2020-му проведуть масштабну пенсійну реформу: хто і як отримає по дві виплати

Разом із тим, фахівці стверджують, що введення нової системи одразу завдасть шкоди офіційному бізнесу, на плечі якого в тому числі ляжуть виплати в пенсійний фонд. При цьому легальні роботодавці, які чесно сплачують всі податки, втратять свою конкурентоспроможність під постійно зростаючим фіскальним навантаженням. А ті, хто вирішив працювати "в чорну" або "в сіру", отримують надприбутки.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин