загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсію скасують для тих, хто працює нелегально, а іншим доплачуватимуть: міністр розповіла деталі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мінсоцполітики провело консультації з МВФ щодо реформування пенсійної системи.

Про це йдеться на сайті міністерства.

Так, під час засідання обговорили потреби у легалізації зайнятості та детінізації заробітних плат для зростання фінансової стабільності солідарної пенсійної системи, вже реалізовані кроки у реформуванні щодо щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів віком 80+, плани щодо продовження їх у 2021 році та запровадження щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів віком від 75 до 80 років.

Марина Лазебна підкреслила необхідність з 2021 року законодавчо відновити 1 березня, як дату для проведення щорічної індексації пенсій. Це дозволить забезпечити належне прогнозування потреби у видатках на пенсійні програми. Фахівці місії МВФ відмітили, що підтримують таку ініціативу та вважають її важливою.

Читайте такожПенсійний вік в Україні підвищать з 2021 року (ІНФОГРАФІКА)

Міністр зазначила, що окреме завдання стоїть по забезпеченню виконання Україною зобов’язань згідно Конвенції МОП № 102.

Учасники зустрічі обговорили стан законодавчих ініціатив щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, основні дискусійні питання, які наразі обговорюються робочою групою у Верховній Раді України. Пенсійний експерт місії МВФ Шаба Фехер підкреслив, що твердження, ніби МВФ виступає проти запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, є хибним та не відповідає дійсності. МВФ підтримує впровадження накопичувальних пенсійних систем, але потрібно переконатись, що для цього створені необхідні умови та реформа дійсно буде впроваджена, буде ефективною, а не згорнеться через певний час.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин