загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яким має бути хороший будиной для людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато людей в старості опиняються без належної допомоги. Родичі не завжди можуть забезпечити ті умови, яких потребують люди похилого віку, і приділити їм достатню кількість часу. Особливо все ускладнюється, якщо людина є інвалід або важко хворіє.

Відмінне рішення для престарілих - це вибір гарного пансіонату, в якому бабусям і дідусям забезпечується догляд до кінця життя. У цій статті ми розповімо, як вибрати будинок для літніх людей, в якому вони будуть відчувати себе максимально комфортно.

Які функції виконує будинок для людей похилого віку

Помилково вважати, що будинок-інтернат - це те місце, куди літня людина вирушає доживати. Зробивши правильний вибір будинку, ви забезпечите своєму родичу можливість провести старість у гідних умовах і ні в чому собі не відмовляти.

Читайте такожКоли рідні стіни не лікують: Як потрапити до будинку престарілих?

Будинок для людей похилого віку "Пансіон" в Сумах, про який детальніше можна дізнатися на сайті https://pansion24.com/ukhod-za-lezhachimi-bolnymi-v-sumakh/, це місце, де дійсно турбуються про комфорт своїх постояльців, і відрізняється він наступними перевагами:

Повноцінне харчування. Сьогодні пенсіонери отримують вкрай маленьку пенсію, а якщо ще врахувати витрати на оплату житла, ліки, предмети першої необхідності, то на повноцінний раціон харчування розраховувати не доводиться. У приватному будинку літній людині не доведеться голодувати. Вона зможе правильно харчуватися з урахуванням потреб організму. У більшості інтернатів стареньким пропонується шестиразове харчування, що відповідає європейським стандартам якості.

Постійне медичне обслуговування. У будинках-інтернатах для престарілих забезпечують не тільки хорошу турботу, а й регулярний медичний огляд. Стареньким щодня вимірюють артеріальний тиск, що особливо важливо для тих постояльців, які страждають від гіпотонії або гіпертонії. Також медсестри ретельно стежать за тим, щоб постояльці брали необхідні ліки.

Позбавлення від самотності. Багато літніх людей на старості років залишаються одні. Особливо, це стосується тих пенсіонерів, які не можуть самостійно виходити з дому. Постійно перебуваючи в чотирьох стінах без спілкування, людина впадає в апатію і депресію, що також позначається і на його фізичний стан. Безумовно, можна найняти доглядальницю, але лише одиниці з них стають справжніми компаньйонами для своїх підопічних. Комфортний будинок, де панує дружня атмосфера і завжди можна поспілкуватися з ровесниками - місце, де точно не будеш відчувати себе самотнім. Також велика увага приділяється забезпеченню цікавого дозвілля: прогулянкам, читанню книг, розгадування кросвордів, різних ігор.

Комфортний догляд за інвалідами. У перелік обов'язків персоналу входить проведення гігієнічних процедур для постояльців, зміна білизни, гоління, стрижка і т.д. Всі клопоти з підтримки гігієни лягають на плечі персоналу.

Можливість спілкуватися з родичами по інтернету. Відправившись в інтернат, літній родич не опиняється відрізаним від світу. Він може виходити в інтернет, спілкуватися зі своїми близькими по Skype. Варто відзначити, що багато людей похилого віку перестають нудьгувати за рідними. У них багато цікавих занять - малювання, співи, різні ігри. Перебуваючи в компанії однолітків, вони відпочивають і насолоджуються життям.

Можливість звернутися до психолога. У штаті багатьох будинків-інтернатів працюють психологи, які допомагають людям похилого віку вирішити їх проблеми і навчитися дивитися на життя з позитивного боку. Вони роблять все для того, щоб життя постояльців будинків для людей похилого віку була повноцінною і комфортною. У пансіонатах проводиться ліплення, музичні заняття, арт-терапія та багато іншого.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин