загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україну почали надходити мільйони доларів з усіх кінців світу: що відбувається

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україну сьогодні стали надходити гроші з усіх кінців світу і в різних валютах. Сотні мільйонів доларів, євро, ієн і юанів надходять на рахунки Держказначейства з різних кінців світу. На жаль, це – не манна небесна: в Україну пішли гроші МВФ.

 

Сьогодні перший транш у розмірі двох мільярдів і ста мільйонів доларів осів на валютних рахунках казначейства. Про це повідомив у соцмережі глава Нацбанку Яків Смолій.

Він також зазначив, що гроші йдуть у різних валютах: не лише в доларах, але також і в євро, і навіть в ієнах та юанях. Справа в тому, що вони йдуть не прямо від МВФ, а з країн, які є членами Фонду. Тому спостерігається такий різнобій у надходженнях. На сьогодні перший транш вже отриманий повністю.

“Процес повністю завершений”, – із задоволенням відзначив Смолій.

Читайте такожКредити МВФ затягують зашморг на шиї України - Сергій Каплін

Це – не єдині гроші, які прийшли в Україну за останні кілька днів. Так, буквально на днях, 10 червня, наша країна отримала півмільярда євро від Єврокомісії. Крім того, до кінця року від Єврокомісії має надійти ще 1,2 мільярда у євровалюті. Обіцяють також мільярд доларів від Світового банку.

Всі ці цифри, звичайно, милують зір і слух, якби не один маленький нюанс: їх доведеться віддавати. До того ж, МВФ “викрутив руки” українській владі меморандумом, який висуває до нас ряд вимог. Зокрема, Україна має забути про ручне регулювання тарифів на комунальні послуги. У цій справі повинен залишитися один регулятор – ринок.

Крім того, всі ФОПи з наступного року, мають перейти на касові апарати. МВФ також вимагає від України розвивати систему накопичувальних пенсій.

Є також ще одна умова, яка найбільше “засмутить” пересічних українців: максимальна величина зарплат в держсекторі не має бути більше 47 тисяч.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин