загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як часник допомагає стимулювати пишне цвітіння орхідеї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часник для орхідеї для пишного цвітіння.

Те, що часник корисний для людини — це знають навіть школярі. А ось те, що він ще й квітам допомагає краще рости, цвісти і не хворіти — про це мало хто здогадується.

Виявляється, часник стимулює пишне цвітіння орхідеї. Ефект буде від особливого живлення у вигляді суміші, куди, крім часнику, додається янтарна кислота.

Отже, як я готувати цю суміш — візьміть інгредієнти в таких пропорціях: на 3-4 зубчики подрібненого (зробіть це ножем або пропустіть через прес) часнику достатньо однієї таблетки бурштинової кислоти, яку розчиняють в 1 літрі гарячої води. Як розчин охолоне, розмішайте в ньому часникову кашку і залиште в скляному посуді на добу настоюватися.

Читайте такожНевибагливі кімнатні квіти, з якими впорається навіть новачок

Перед поливом орхідеї часниковий розчин процідіть через сито і розведіть його у відрі з відстояною водою. Ви запитаєте, навіщо так багато рідини — та тому, що рослини потрібно поливати методом часткового занурення її у цей склад.

Підживлення методом занурення виробляю наступним чином:

1.  Наберіть заздалегідь відро води і дайте відстоятися рідині кілька днів.
2.  Вилийте приготовлений концентрат з часнику та бурштинової кислоти (1 літр) в відро з відстояною водою і просто занурте горщик з орхідеєю, як при промиванні коріння. Зручніше це зробити, коли квітка росте в горщику с двома стінками.
3.  Занурення проводьте до тих пір, поки не побачите, що вода заповнила горщик на 2/3 об'єму.

Щоб всі поживні речовини надійшли в ґрунт і в кожен корінець орхідеї, вазон залиште в розчині від 40 хвилин до трьох годин, а після процедури поставте його в раковину або в таз, щоб з квітки стекла вся зайва волога. Як правило, за півгодини рослина позбавляється від надлишку води, і можете її сміливо відправляти на своє місце.

Таку процедуру проробляють 1 раз в місяць, чергуючи такий спосіб з традиційним поливом. Зрештою бурштинова кислота знезаражує кореневу систему, захищає її від шкідників і дозволяє корінню активно розвиватися, а часник стимулює пишне цвітіння орхідеї.

Якщо все правильно виконати, то через 2 тижні рослина дасть нові квіти — саме стільки часу потрібно орхідеї для засвоєння корисних речовин з підгодівлі. Майте на увазі, що звичайний часниковий настій для поливу може зберігатися довго, але з янтарною кислотою він буде придатний лише протягом трьох днів. Ось і всі секрети постійного цвітіння орхідеї.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин