загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава не володіє інформацією майже про 150 тис. пенсіонерів, що проживають на непідконтрольній території Донбасу - міністр Лазебна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна заявляє, що держава не володіє інформацією майже про 150 тис. пенсіонерів, що проживають на тимчасово окупованій території Донбасу.

"Станом на 2014 рік там (на непідконтрольній території Донбасу - ІФ) було 1,2 млн пенсіонерів. І 90% із них хоч раз за шість років зверталися по виплату пенсій. Інформації про решту майже 150 тис. людей у нас немає. Я розмовляла з деякими міжнародними організаціями, щоб вони допомогли нам виявити таких людей, можливо, навіть перевезти. Ми протягнули б їм руку допомоги, держава готова взяти їх під опіку: відновити пенсію, надати реабілітацію", - сказала Лазебна.

Міністр наголосила, що всім людям, які заявлені в реєстрі, держава здійснює всі виплати на картки.

"Є закони України, постанови, згідно з якими люди мають прийти, і всім, хто звернувся, ми платимо пенсії та всі виплати. Єдина складність - необхідність верифікації. Наразі ми думаємо про вдосконалення та спрощення механізму одержання людьми нарахованих виплат", - додала вона.

На запитання стосовно людей, кому пенсія все ж не нараховувалася, чи будуть після деокупації за ними збережені накопичення пенсій за весь цей період, і яким чином їх виплачуватимуть, Лазебна наголосила, що це політичне рішення.

"Коли буде встановлена українська влада на тій території, ми точно цих людей візьмемо під опіку і розробимо посилені соціальні механізми", - заявила міністр.

Читайте такожМісцеві вибори восени відбудуться за новим адміністративно-територіальним поділом

Крім того, Лазебна вважає важливим, складним і таким, що потребує індивідуального підходу до кожного випадку, питання страхового стажу тих, хто працює на окупованій території.

"Є варіанти і механізми підтвердження стажу, пільговий облік. Але над цим потрібно подумати", - додала вона.

Як повідомлялося, в моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні заявляють, що Кабінет Міністрів України і Верховна Рада мають забезпечити виплату пенсій жителям на непідконтрольній уряду території Донбасу.

До списку новин