загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна реформа може призвести до втрати від 50 до 100 млрд грн вже зароблених пільгових пенсій - думка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Введення професійних накопичувальних пенсійних програм в рамках пенсійної реформи призведе до знецінення пенсій, вже накопичених працівниками до 35 років на важких виробництвах, і списання від 50 млрд грн до 100 млрд грн зобов’язань з виплати таких пенсій з приватних підприємств на державний бюджет України.

Як повідомляється в пресрелізі Товариства актуаріїв України (ТАУ), про це заявив його голова Юрій Іванько за результатами розгляду актуаріями (фахівці страхової математики – Ред.) проєкту Закону “Про внесення змін у деякі закони України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи”, який був оприлюднений Міністерством соціальної політики України від 18 травня 2020 р. для громадського обговорення.

“Законопроєкт Мінсоцполітики як “пілотний проєкт” для формування накопичень для пенсій пільгових категорій, за умови ухвалення в такому вигляді, викликає значне навантаження на держбюджет і за прогнозами може втричі зменшити пільгові пенсії, що призведе до дискредитації самої ідеї пенсійної реформи – запуску обов’язкового накопичувального рівня, яку країна очікує з 2003 року”, – зазначив Іванько, слова якого наводяться в пресрелізі.

Запропонований підхід до участі в накопичувальній професійній пенсійній системі виключно за віковим принципом працівників до 35 років не враховує фактичний стаж роботи за списками важких професій (Списки №1-2) і по суті позбавляє пільгових пенсій від 10% до 40% працівників у віці до 35 років.

Читайте такожМіжнародна організація праці не радить Україні вводити другий рівень пенсійної системи

“Виходить так, що держава обнуляє людині, яка дихає гарячим пилом на промисловому підприємстві, її накопичений трудовий стаж і пропонує тепер накопичувати пенсію з нуля. І таких людей до 35 років, які вже мають стаж, який дозволяє їм вийти на пенсію в 55 років, в Україні до 40% серед зазначених працівників шкідливих професій”, – підкреслив Іванько.

Він також зазначив, що для працівників старше 35 років є ризики втрати пенсійних виплат в результаті щорічного зростання дефіциту Пенсійного фонду, оскільки кількість платників, за яких буде виплачуватися додатковий єдиний внесок, буде щорічно зменшуватися, а кількість пенсіонерів буде залишатися приблизно на одному рівні протягом 10-15 років.

Інша руйнівна ідея законопроєкту про пільгові пенсії, на думку Товариства, полягає в тому, що зобов’язання фінансувати пільгові пенсії працівникам старше 35 років за списками №1-2 переводяться з їхніх колишніх роботодавців на державний бюджет України.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин