загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно приготувати молоду картоплю та інші секрети коренеплоду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Помилки під час варіння молодої картоплі.

Виявляється, не всі господині знають, як приготувати молоду картоплю. Звичайно ж, результат буде їстівним завжди, але ж мистецтво кулінарії полягає саме в дрібницях. До чого краще подавати картоплю, якого розміру мають бути бульби та багато іншого — знають лише справжні професіонали своєї справи.

У цій статті ми спробуємо пролити більше світла на, здавалося б, таку просту страву, як варена молода картопля.

Як приготувати молоду картоплю

Вибір бульб

Щоб краще розібратися в темі, давайте почнемо з самого початку. Сільська молода картопля, яка правильно зберігалася при низькій, але плюсовій температурі, на своїй поверхні має «кучерики» — відшарування шкірки. Такі бульби легко чистити і вони досить корисні для організму людини.

Читайте також13 перевірених рецептів голубців

Однак, недобросовісні продавці можуть запропонувати й інші бульби картоплі, які містилися в неправильних температурних умовах. Їх легко відрізнити по гладкій поверхні і блідому виду. В них на порядок менше вітамінів і присутня речовина соланін, яка не відрізняється корисністю. Так і чистити таку картоплю набагато складніше.

Якщо коротко, краще за все, при виборі молодої картоплі, дотримуватися наступних простих правил:

•   Не купувати позеленілі бульби з-за великої кількості соланіну.
•   Не купувати картоплю з пошкодженою шкіркою і плямами.
•   Бульби в лотку з почорнілою картоплею не купувати у жодному разі. Навіть одна штука може свідчити про хвороби всієї купи картоплі.
•   Не купувати картоплю, на якій при натисненні нігтем виділяється багато вологи.

Очищення картоплі

Дуже молоду картопельку потрібно чистити перед варінням. Пошкребти ножем або мокрою абразивною стороною губки (звичайно, без хімії). Нечищені бульби опустити в каструлю з водою, щоб не потемніла. Різати її не потрібно з-за маленьких розмірів. Для деяких така картопля вважається найсмачнішою і її заведено їсти тільки з сіллю.

Трохи старішу, але все ж молоду картоплю можна варити вже в мундирі. Якщо є бажання, перед варінням її теж можна трохи пошкребти, так, під настрій. Все одно після приготування зайві лусочки залишаться на дні каструлі. А ті що не спадуть, можна їсти і так.

Варіння молодої картоплі

Молоду картоплю можна готувати з різними добавками. Давайте розглянемо кілька з них.

Молода картопля з оселедцем

Приготування:

•   Очищену картоплю помістіть в каструлю. Залийте водою на 1-2 пальці вище картоплі. Більше не потрібно, може вийти занадто водянистою на смак.
•   Поставте каструлю на вогонь. Після закипання посоліть і варіть ще 15-20 хвилин на середньому вогні. Перевірте готовність, дайте охолонути. Подавайте до оселедця. Філе тримайте окремо, щоб воно не нагрілося від готової картоплі.

Молода картопля з кропом

Приготування:

•   Зваріть картоплю, як написано в рецепті вище. Злийте воду. Додайте до картоплі масло, кріп і подрібнений часник.
•   Накриваємо каструлю кришкою і гарненько трусимо, перемішуючи інгредієнти. Дайте постояти близько 15 хвилин і подавайте до столу.

Молода картопля з кислим молоком

Приготування:

•   Такий спосіб приготування молодої картоплі практично не відрізнити від стандартів і використовується, в основному, на Сході.
•   Просто відваріть картоплю в підсоленій воді і подавайте з кислим молоком. Окремо. Хтось любить вмочати в нього картоплину, хтось додає відразу в тарілку. Смаки у людей різні.

Сподіваємося, ви знайдете у нашій статті для себе дещо цікаве. Адже, погодьтеся, іноді буває, що готуєш страву роками по одному рецепту, але варто змінити якусь незначну складову і смак набуває зовсім іншого відтінку. Так і у нас — головне підійти до справи з розумом.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин