загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У п'ятницю в Україні офіційно представлять нову партію мерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У п'ятницю, 19 червня, в Україні офіційно презентують нову "партію мерів", яка відстоюватиме інтереси місцевого самоврядування.

На презентації офіційно представлять партію, оголосять програму її дій та запросять всіх колег до переговорів. 

На 3 липня призначено перший з'їзд нової партії.

У складі організаторів проекту:

•   мер Дніпра Борис Філатов
•   мер Миколаєва Олександр Сєнкевич
•   міський голова Чернівців Олексій Каспрук
•   мер Житомира Сергій Сухомлин

Мер Києва Віталій Кличко формально не бере участь у створенні проекту, однак теж буде запрошений на презентацію партії мерів.

"Є підтвердження, що навіть ті мери, які вже є членами інших партійних проектів, будуть присутні на з'їзді в якості почесних гостів, і в знак солідарності підпишуть декларацію про чесні вибори та спільні дії у випадку політичних переслідувань і свавілля правоохоронних органів", — повідомило джерело "Дзеркала тижня".

Читайте такожУкраїна веде переговори про попереднє замовлення вакцини від COVID-19 – МОЗ

Видання відзначає, що мери "поводяться досить стримано, не коментуючи майбутню подію, пояснюючи свою позицію тим, що на них йде постійний політичний тиск, в тому числі з діями силових структур".

Партія має стати загальнонаціональним проектом, який буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування. Для його реалізації використано партію "Нова Європейська Україна", яку перереєстрували в Дніпрі та дали нову назву — "Пропозиція".

"Офіційно буде запропоновано вступати всім, хто за ідею, і будемо запрошувати на з'їзд всіх, — уточнює співрозмовник ZN.ua. — У партії буде крило ОТГ. Представники дрібних громад дуже насторожено сприймали ідею, але коли їм сказали, що вони можуть створювати свою рівноправну фракцію, то дуже запалилися".

Нагадаємо, ще навесні 2020 року одразу кілька авторитетних видань в Україні повідомили про наміри мерів створити власну партію.

Зокрема "Дзеркало тижня" повідомляло, що наприкінці травня "в режимі суперсекретності" відбулася перша онлайн-конференція зі створення партії мерів. Тоді одним з учасників та ініціаторів цього руху був мер столиці Віталій Кличко. Планувалося, що партія має стати загальнонаціональною і з'явитися напередодні місцевих виборів в Україні.

Міський голова Дніпра Борис Філатов, коментуючи чутки про таку партію в інтерв'ю "Радіо НВ", зазначив "затребуваність у суспільстві" нової політичної сили, яка, за його словами, має об'єднати не тільки мерів, але й голів об'єднаних територіальних громад, а також лідерів громадської думки і "активних людей".

"Цей проєкт має право на існування, тому що величезна кількість виборців розчарувалися в "прегарних нових обличчях", але при цьому ті ж самі виборці не хочуть голосувати за нових політиків. За моїми оцінками, від 30% до 40% виборців могли б віддати свої голоси за подібного роду партію", — підкреслив Філатов.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин