загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Боржникам за комунальні послуги хочуть збільшити пеню: коли нові норми набудуть чинності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт.

Не платити за комунальні послуги стане не вигідно, бо боржникам хочуть збільшити пеню. За три роки може набігти аж 50% від суми боргу. Відповідний проєкт закону зареєстрований у Раді. За прогнозами експертів, нові норми можуть набути чинності вже восени. 

Як уникнути штрафів і як цей закон можна буде використати на свою користь?

Українців змусять вчасно платити комуналку. Наразі  борги за комунальні послуги сягають 64 мільярди гривень, повідомляє голова комітету ВРУ з питань соціальної політики Галина Третьякова. Підняти пеню планують у двадцять разів. 

За кілька років киянин Володимир Бондаренко з сорокаметрової квартири заборгував за комуналку 15 тисяч гривень. Пояснює, своєчасно платити не в змозі, бо допомагає грішми дітям і літній матері, яка зареєстрована з ним, але проживає на дачі. За рік від суми боргу набігає три з половиною відсотки пені. Утім, це може здатися мізером, порівняно з тим, що може чекати на українців вже від осені.

Читайте такожВиплати субсидій планують повністю перевести в готівку

У Раді зареєстрували проект закону, яким планують підвищити штрафи за комунальні борги. Якщо ви рік не платитимете, то плюс 20% пені. Якщо понад два роки – 30%, а 50% – за три. "Заборгованість не можна перекладати на інших жителів", - пояснює Галина Третьякова. 

За словами, голови комітету ВР з питань соціальної політики, нові правила - це необхідність, аби комунальні підприємства мали ресурс надавати якісні послуги. Тому українців змусять платити, а ще можуть обмежити в правах. "Цей законопроєкт передбачає, що вам можуть тимчасово заборонити виїзд за кордон, а також обмежити право керування автомобілем, доки повністю не розрахуєтесь за комунальні борги", - каже адвокат Лаврентій Царук. 

За новим законопроєктом, вибивати борги буде сам постачальник і лише через виконавчу службу чи суд. Зараз постукати вам у двері можуть невідомі люди. "Постачальник послуг, який уклав договір із власником житлового фонду. може сьогодні включити цю боргову схему колекторам", - каже  голова комітету ВРУ з питань соціальної політики Галина Третьякова.

Цього не буде, якщо закон ухвалять.Крім того, він зобов’яже постачальників робити реструктуризацію боргів за воду, газ, опалення чи інші послуги. "У законопроєкті є хороший запобіжник для споживача - реструктуризація боргу. Постачальник послуг не матиме права відмовити. Цим треба буде користуватися, а інакше доведеться платити пеню за борги і вибивати їх з вас буде виконавча служба і суд”", - наголосив адвокат Лаврентій Царук.

На які частини розбивати борг і за який час його треба буде виплатити, споживач зможе домовитися з постачальником. Це законний спосіб уникнути пені. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин