загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно приготувати деруни з апетитною хрусткою скоринкою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Помилки господинь під час приготування дерунів.

Картопляні оладки популярні по всьому світу від Ізраїлю та Америки до Європи. Але найкраще вони виходять у білорусів, тому слово деруни і увійшло в наш побут. Як готувати деруни, щоб домогтися тієї самої апетитної хрусткої скоринки?

У пошуках відповіді ми навчимося вибирати відповідну картоплю, вивчимо тонкощі її натирання, порівняємо додаткові інгредієнти, опануємо секрети смаження і дізнаємося, з чим деруни краще подавати на стіл, інформує Ukr.Media.

Отже, давайте детально розглянемо як готувати деруни.

Картопля

Необхідно вибрати картоплю з високим вмістом крохмалю. Як це зробити? Відразу відмітаємо в бік молоду картоплю. Вміст крохмалю в ній низький.

Звертаємо увагу на зрілі картоплини з шорсткою шкіркою і жовтуватою серединкою. Розрізаємо одну картоплину навпіл і тремо половинки одна об одну.

Піднімаємо верхню половинку. Якщо нижня половинка не впаде вниз протягом 3-5 секунд, значить крохмалю достатньо і картопля нам точно підходить. Що робити, якщо картопля виявилася неправильною? Вихід є і про нього ми напишемо нижче.

Очищену картоплю господині часто на деякий час залишають у воді. І це помилка. Адже, як ми вже знаємо, основа смачних дерунів — крохмаль. А опущена у воду картопля його втрачає.

Як натирати

В інтернеті радять натирати картоплю на дрібній тертці. Але також смачні деруни виходять з картоплі, натертої на крупній тертці. Так вони менше схожі на оладки, краще відчувається текстура і скоринка виходить більш засмаженою, з тонкими ажурними краями.

У будь-якому разі, всі сходяться на думці, що натирати бульби потрібно як можна швидше, щоб вони не потемніли. І тут є маленька хитрість. Якщо спочатку натерти цибулю, а потім вже в неї натирати картоплю, вона не буде темніти.

Крім того, цибульне пюре надасть готовим дерунам золотистий колір і пікантний аромат. Не любите цибулю? Додайте сметану! Пару столових ложок сметани, додані в картопляну суміш, теж врятують її від потемніння.



Борошно, крохмаль і інші інгредієнти

У класичному варіанті білоруських дерунів спочатку було, не вважаючи спецій, два інгредієнти: картопля і цибуля. Але з часом список інгредієнтів став розширюватися.

Якщо ваша картопля за результатами експерименту виявилася недостатньо крохмалистою, додаємо в суміш ложку крохмалю. Борошно можна і не додавати, або додавати в крайньому разі. Воно потрібне, щоб не давати тісту розтікатися, але робить деруни «гумовими», а це мало кому подобається.



Ще один спірний момент — це наявність серед інгредієнтів яєць. Можна готувати деруни і без них. Крохмаль впорається з в'язкою функцією. Але, з іншого боку, яєчний жовток дає не лише в'язкість, але і красивий яскравий колір.

Крім цибулі, картоплі і яєць в готову суміш іноді додають натертий кабачок, моркву, яблуко, сир, гриби, подрібнену зелень. Всі ці інгредієнти доповнюють смак готової страви і вносять в неї різноманітність.

Щоб деруни стали всередині незвичайно ніжними, в них також додають сало. Пропустіть шматочок сала і цибулину через м'ясорубку і додайте в картопляну масу. Впевнені, що смак готової страви вас приємно здивує.

Як смажити

Найкраще смажити деруни на салі. Воно дуже добре поєднується зі смаком картоплі. Але можна і на рослинній олії. Спочатку гарненько розігрійте сковороду.

Потім наливаємо олію (вона повинна покривати картопляну суміш наполовину) і пару хвилин дати її нагрітися. Після цього викладаємо картопляну масу. Деруни на правильно розігрітій сковороді завжди виходять рум'яними і хрусткими.

З чим подавати

Остиглі деруни різко втрачають смакові якості. Тому і подають їх гарячими. А їсти їх можна так само, як їдять млинці зі сметаною, йогуртом або шкварками.

Смачні деруни зі сметано-сирним соусом

Інгредієнти:

5 картоплин,
1 цибулина,
1 яйце,
сіль і перець за смаком,
1 ч. л. крохмалю.
Інгредієнти для соусу:

50 г сиру,
100 г сметани,
1 зубчик часнику,
сіль і перець за смаком,
будь-яка зелень.
Приготування:

У першу чергу приготуйте соус. Потім не буде часу: деруни не повинні охолонути перед подачею.
Перетріть сир в сметану через дрібне сито.
Посоліть, додайте вичавлений часник і подрібнену зелень.
Перемішайте і перелийте в соусницю.
Приступимо до основної страви. По черзі натріть на тертці цибулю і картоплю.
Якщо в картопляній масі буде багато рідини, злийте її.
Додайте яйце і сіль.
Для картоплі з низьким вмістом крохмалю додайте ще і крохмаль. Перемішайте все.
Гарненько нагрійте сковороду з великою кількістю олії (шар олії на сковороді не менше 3 міліметрів).
Викладіть картопляну масу невеликими порціями на сковороду і обсмажте з двох сторін.
Тепер ви знаєте, як готувати деруни з ідеальною хрусткою скоринкою. Побалуйте рідних цією ситною і апетитною стравою. Ми впевнені, їм обов'язково сподобається.

Джерело:
До списку новин