загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

День Конституції України: дата та історія свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

28 червня в Україні відзначають річницю з дня ухвалення Основного закону країни.

Конституція закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. В ній взаємопов’язані норми юридичного та політичного характеру, які регулюють найважливіші суспільні відносини, забезпечення прав і свобод людини та подальшого розвитку держави.

День Конституції України - дата свята

Річницю з дня прийняття Основного закону країни в Україні відзначають щорічно, починаючи з 1996 року, 28 червня. Саме в цей день 24 роки тому у Верховній Раді була прийнята Конституція незалежної України. Свято є офіційним та відзначається на державному рівні.

День Конституції - історія свята

Робота над створенням Основного Закону нашої держави розпочалася відразу після проголошення незалежності України в 1991 році із залученням найкращих світових експертів та вітчизняних фахівців, що завершилась схваленням Верховною Радою 28 червня 1996 року Конституції України.

Схвалення Основного Закону стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави, що забезпечило стабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні. Проте Конституція України 1996 року не виникла на порожньому місці, традиції українського конституціоналізму мають глибоке історичне коріння та свою традицію.

Яскраву сторінку в історію світових конституційних пошуків вписав Пилип Орлик, який у ХVIII ст. був обраний гетьманом (лідером) України в еміграції. «Пакти і Конституції законів і вольностей Війська Запорізького» (1710) вважаються першою Конституцією Української держави. 

Наступним, не менш важливим, етапом процесу створення Конституції стало прийняття Центральною Радою (парламентом) 29 квітня 1918 року основного Закону Української Народної Республіки під назвою «Статут про державний устрій, права і вольності УНР», а також схвалення Західноукраїнською Республікою 13 листопада того ж року тимчасового Основного Закону. Однак, трагічні події тодішньої епохи завадили втіленню в життя цих документів. Варто зазначити, що Конституція УНР ґрунтувалась на демократичних стандартах, які й сьогодні визнаються міжнародною спільнотою як фундаментальні принципи держави.

Розвиток української державності продемонстрував необхідність подальшого вдосконалення Основного Закону нашої держави. Продовження конституційної реформи посідає пріоритетне місце у всеохоплюючому процесі реформування, який триває в Україні.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин