загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зросте мінімальна пенсія та ціни на транспортування газу: зміни в липні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З липня українців чекає зростання прожиткового мінімуму і мінімальної пенсії, подорожчає доставка газу, а в поліції з'явиться новий відділ.

Прожитковий мінімум зросте на 91 гривню

З 1 липня прожитковий мінімум на одну людину зросте на 91 грн - до 2118 грн.

Через це зростуть інші соціальні виплати українцям. Так для працездатних осіб прожитковий мінімум становитиме 2197 грн. Раніше був 2102 грн. Для осіб, які втратили працездатність, - 1712 грн. Виплати зростуть з 1638 грн.

Зміняться соцвиплати для дітей. Одиноким батькам на дітей до 6 років платитимуть 1859 грн, а не 1779 грн, як було раніше. На дітей від 6 років до 18 років виплати зростуть з 2218 грн до 2318 грн.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, також зросте. 4647,5 грн отримуватимуть на дітей віком до 6 років. На дітей до 18 років платитимуть 5795 грн. Для дітей з інвалідністю до 6 років виплати зростуть до 6226,5 грн, від 6 до 18 років - до 7763 грн.

Збільшення прожиткового мінімуму вплине на розмір мінімальної пенсії. Вона зросте з 1638 грн до 1712 грн. Також зросте надбавка пенсіонерам-чоловікам, які мають понад 35 років страхового стажу та жінкам зі стажем понад 30 років. Надбавка становить 1% мінімальної пенсії за кожен додатковий рік. З 1 липня це 17,12 грн.

Читайте такожКожна третя українська родина отримує субсидії та пільги на сплату комуналки

Можна змінити постачальника газу

З 1 липня можна самостійно обирати постачальника газу. Тепер у всіх є змога вільно обирати постачальника з ліпшим сервісом, умовами оплати чи обслуговування.

Відповідно до нових правил, споживач, який, наприклад, живе на Житомирщині, але хоче обрати постачальника з Вінницької області, зможе це зробити "у кілька кліків", відправивши заяву-приєднання та документи, що ідентифікують особу, новому постачальнику. Опісля вже новий постачальник має владнати всі формальності – із угодами та старим постачальником.

"Клієнт зможе вибирати постачальника газу й змінювати його хоч щомісяця. Дуже важливо пояснити, що для цього не треба проводити собі ще одну трубу. В результаті проведеного в країні анбандлінгу на ринку відбулося розділення: є компанії, які займаються доставкою газу й відповідають за трубу, а є компанії, які газ продають і відповідають за його постачання клієнту. Доставка – це облгаз, а постачання – облгаззбут", – повідомив голова "Газопостачальної компанії "Нафтогаз України" Максим Рабінович.

Тарифи на доставку газу зростуть

З 1 липня відбудеться друга фаза підвищення тарифів за доставку газу, але в деяких регіонах підвищення тарифів буде незначним.

Зовсім не зміниться тариф у платіжках у клієнтів Донецькоблгазу, Київгазу, Коростишевгазу, Кременчукгазу, Тернопільміськгазу та Харківміськгазу, а вартість послуг Київоблгазу, Кіровоградгазу, Рівнегазу символічно підвищиться на 1%. Однак істотно подорожчають у липні платіжки для українців, яким доставляють блакитне паливо Мелітопольгаз (22%), Одесагаз (21%), Уманьгаз (17%), Гадячгаз (16%), Запоріжгаз (15%).

Як зміняться тарифи на транспортування газу

Відділ досудових розслідувань у поліції

З 1 липня у Нацполіції запроваджується досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання. Загальна чисельність штату дізнання сягне 3700 посад.

Глава Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що найбільш поширеними кримінальними проступками стануть крадіжки без кваліфікувальних ознак, заподіяння легких тілесних ушкоджень та шахрайства, незаконне поводження з наркотиками без мети збуту.

Досудове розслідування кримінальних проступків в формі дізнання здійснюватимуть підрозділи дізнання та уповноважені особи інших структурних підрозділів відділів і відділень поліції.

Нові функції камер автофіксації порушень

З 1 липня в країні запускають і інші функції системи автоматичної фіксації порушень ПДР. Тепер камери контролюватимуть проїзд перехресть на червоне світло і їзду смугою для громадського транспорту.

Кримінальна відповідальність за кермування напідпитку

З 1 липня водіям буде загрожувати кримінальна відповідальність:

• керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

• передача керування автівки чи іншого транспорту людині, яка перебуває в стані такого сп'яніння;

• відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів;

• вживання водієм авто чи іншого виду транспорту після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником).

Ті самі дії, вчинені повторно, – караються штрафом у розмірі до 51 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років.

Відкриття кордонів

З 1 липня для українців відкриється Туреччина та Єгипет. Пускатимуть туристів без самоізоляції та тестування на коронавірус. Про це повідомило Державне агентство розвитку туризму.

Без обмежень на кордоні пускають в такі держави:

• Албанія;

• США;

• Ірландія;

• Сербія.

За умови дотримання карантину протягом 14 днів українці можуть відвідати такі країни:

• Велика Британія;

• Білорусь.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин