загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Балух: Треба забрати із Криму армію. І ми побачимо, яких прапорів буде більше над будинками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Далеко не всі жителі Криму є "упоротими ватниками", проте більшість у період анексії виявила себе як флюгери. Таку думку висловив колишній кримський політв'язень Володимир Балух.

Жителі Криму все частіше скаржаться на те, що відбувається на півострові, починаючи розуміти, яким злом обернулася російська пропаганда. Про це в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 30 червня, сказав колишній український політв'язень, фермер із Криму Володимир Балух.

"Більшість – це флюгери. Чи змінилися настрої у цих флюгерів, чи ні? Звісно, змінилися. Їм же там наобіцяли золоті гори, що тут пенсії й зарплати будуть шикарні, а ціни, як в Україні. А вийшло все навпаки. Флюгер завжди шлунком виключно думає", – зазначив Балух.

Спілкуючись із земляками, він переконався, що далеко не всі жителі півострова – "упороті ватники".

"Я вам скажу таку абсолютну, стовідсоткову, достовірну річ: щоб оцінити, які позиції у Криму – проукраїнські чи проросійські, треба забрати звідти [російську] армію. І ми побачимо, яких прапорів буде більше над будинками", – заявив колишній політв'язень.

За його словами, росіяни, розуміючи ситуацію, проводять асиміляцію, завозять у Крим військових пенсіонерів, колишніх працівників спецслужб із сім'ями. "Севастополь тріщить від завезених людей", – додав він.

Фермера Балуха затримали у Криму після обшуку у грудні 2016 року. Як стверджували у ФСБ, на горищі його будинку виявили набої і тротилові шашки.

У серпні 2017 року проти Балуха відкрили ще одну кримінальну справу – за заявою начальника Роздольненського ізолятора тимчасового тримання Валерія Ткаченка, який стверджував, що активіст його побив. За інформацією захисту українця, Ткаченко сам напав на Балуха, вдарив його й образив.

Адвокати і правозахисники стверджують, що Балух став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який було вивішено у дворі його будинку.

У липні 2018 року за сукупністю двох кримінальних справ Балуха засудили до п'яти років колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб. (приблизно 4 тис. грн). У своєму останньому слові українець заявив про політичний мотив переслідування. У жовтні 2018 року так званий Верховний суд в окупованому Криму скоротив строк тюремного ув'язнення Балуха на один місяць.

7 вересня 2019 року Балух повернувся в Україну в межах українсько-російського обміну утримуваними особами.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин