загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії українців вивезуть закордон на 30 років: експерт розказав, чого чекати від Кабміну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні хочуть впровадити другий рівень пенсійної системи – накопичувальний, проте влада не знає, куди інвестувати гроші.

Про це сказав економіст Борис Кушнірук.

“Якщо влада змушує платити додаткові податки для накопичувальної пенсії, створюючи систему покарання. І тут постає питання, а що робити із цими коштами? Куди їх інвестуватимуть? Я спілкуюсь із тими, хто лобіює впровадження другого рівня пенсійної системи. Запитую їх, чи є у них гарантії, що вони в українських реаліях на довготермінових умовах зможуть вкласти кудись ці гроші, і це все окупиться, а не знеціниться. Вони мені відповідають, що у них немає нічого кращого, як вивести ці кошти за кордон. Тобто вони в умовах, коли у нас брак інвестицій, нестача грошей, ще і хочуть вивозити кошти за кордон. А це  ще і додатковий тиск на валютний ринок, тому що гривні доведеться обміняти на міжнародну валюту та вивести її з України. При цьому зараз ніхто не дає гарантій щодо вигідних інвестицій.

Читайте такожПенсія в Україні: половина українців не встигає заробити трудовий стаж

У програмі уряду стоїть питання запровадження другого рівня пенсійного забезпечення. А тому чиновники мають дати відповідь, а як це робити: збільшити тиск на фонд оплати праці, призвести до дефіциту Пенсійного фонду і покривати його витрати з Державного бюджету, а куди ми вкладатимемо отримані кошти?”, – наголосив економіст.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин