загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відтепер доступний відпочинок закордоном: лікарі застерігають туристів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 липня деякі країни відновили авіаперельоти з Україною. Зокрема Польща, Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Для рівнян це стало можливістю відпочити за кордоном. У турагенствах кажуть, напливу туристів поки не має. Але варіантами відпочинку люди цікавляться. Чи варто подорожувати у час карантину?

Юлія Кравчук разом із чоловіком 3 місяці тому запланувала політ до Туреччини. Каже, забронювала квитки і вже готувалась до вильоту. У зв’язку із карантином подружжя було вимушене перенести відпочинок. Дівчина, попри карантинні обмеження, немає побоювань. Додає, головне дотримуватись усіх вимог:

- Зараз ми дуже раді, що знову відновилося авіасполучення, і 15 числа ми вилітаємо з Києва до Туреччини на 14 днів. Дуже-дуже раді, дуже чекали, і нарешті ми поїдемо відпочивати. Летимо в Аланію, дуже хотіли туди. Відгуки друзів дуже позитивні, і тому ми вирішили спробувати саме туди.

Ситуація у туристичних агенціях поступово покращується. Нещодавно відновилися перші рейси до Туреччини, Єгипту та Албанії. Але загалом опит на відпочинок закордон зменшився на 40% - розповідає власниця турфірми. Чимало подорожуючих цьогоріч надали перевагу українським містам. Та все ж, деякі дочекалися свого вильоту закордон.

- В загальному не видно такої тенденції, що подорожчали путівки. Дуже хороші ціни. В минулий сезон були набагато дорожчі. Не всі готелі відкрилися, не всі готелі були готові приймати клієнтів, особливо ті, хто працює тільки в літній період. Але 60% ринку готелів все-таки залишилось, і готові приймати наших туристів, - пояснює власниця туристичної агенції Інна Говді.

Читайте такожКиянам повідомили, на яких пляжах небезпечно купатися

Наразі полетіти закордон можливо з Києва та деяких інших міст. Рівне поки виняток. Востаннє літаки з місцевого летовища вилітали восени минулого року, коли діяла чартерна програма до Єгипту. Через карантин - цьогорічні авіаперельоти під великим знаком питання.

- В Рівненському аеропорту ситуація така. До коронавірусу ми планували чартерну програму продовжувати до Турції, до Єгипту, і планувалася і так програма на чартерні літаки, і внутрішні рейси планувалися. Ми ведемо різні переписки і різні перемовини з авіакомпаніями. І в нас є багато договорів на аеропортові збори на обслуговування літаків в аеропорту Рівного, десь з 20 компаній маємо. А на даний час, усі чартерні програми не працюють, - каже директор обласного комунального підприємства " Міжнародний аеропорт Рівне" Ігор Насинюк.

Лікарі ж кажуть подорожувати у час карантину - небезпечно. Через масове скупчення людей в аеропортах та на відпочинку, збільшується ймовірність зараження на COVID-19.

- Ніхто не буде дотримуватися такої дистанції, як вона повинна бути 2,5м. Люди будуть більше спілкуватися і буде більший контакт з людьми. Ніхто не дає гарантії, що людина, яка знаходиться в аеропорту чи ще десь не є ковід-позитивна. Я думаю, що варто на даний момент себе поберегти і знаходитися вдома на самоізоляції, менше гуляти у великих компаніях, більше бути самостійно, - каже завідувач амбулаторії, лікар загальної практики-сімейний лікар Галина Фурик.

Через вплив пандемії,у 2020 році мандрівників у світі поменшає приблизно в півтора раза, прогнозують експерти. Частина готелів навіть не відкриватимуться до кінця року. Але вже з 2021 року, на думку фахівців, вартість подорожей значно зросте.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин