загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гідна старість: важливі питання про будинки для людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У більшості країн рівень народжуваності і смертності знижується, а вік населення зростає. У світі стає все більше людей старшого віку, і вони потребують належного догляду. Причому мова не тільки про самотніх людей, адже родичі не завжди справляються. Один з варіантів вирішення - будинок престарілих.

Якісний догляд за людьми похилого віку вимагає не тільки часу, а й досвіду, а також певних знань в області медицини і психології. У багатьох молодих працюючих сімей немає можливості присвятити себе цій важливій і відповідальній справі, тому доводиться розглядати інші варіанти.

Сучасний ринок послуг пропонує різні можливості організації догляду за літніми людьми на дому або в спеціалізованих установах. Зробити вибір в такому розмаїтті пропозицій непросто, а суттєво спростити його здатний сервіс https://pansionu.com.ua, де представлена інформація про всі будинки для людей похилого віку в Україні, пансіонати, реабілітаційні центри, з детальним описом умов проживання, догляду, лукування, вартістю перебування і контактними даними.

Читайте також"Більшість людей, які до нас звертаються, потребують банального спілкування", – волонтери проєкту "Мій телефонний друг"

Існують певні критерії, яким має відповідати заклад, що здійснює професійний геронтологічний або паліативний догляд. Про те, як вибрати хороший будинок для людей похилого віку, ми розповімо далі.

Що вибрати: приватну чи державну установу?

У кожного варіанту є свої переваги і недоліки, тому вибір залишається за сім'єю, перед якою постало це непросте питання.

Серед переваг державних будинків для людей похилого віку можна виділити:

•   дотримання медичних стандартів обслуговування;
•   участь в соціальних програмах;
•   надання базового догляду і харчування;
•   організацію дозвілля.

Але є у державних установ і суттєві недоліки:

•   обслуговування за шаблоном, відсутність індивідуальних програм догляду;
•   нижчий рівень проживання в порівнянні з приватними пансіонатами;
•   тривала процедура підготовки документів на зарахування в держустанову;
•   нестача персоналу та матеріально-технічного забезпечення;
•   розміщення значної кількості людей в одній кімнаті.

Приватні будинки престарілих - це абсолютно новий формат спеціалізованих установ, які стали з'являтися в нашій країні порівняно недавно - кілька десятиліть тому. Незважаючи на це, вони вже встигли набути популярності серед росіян за рахунок наступних переваг:

•   розміщення в нових будівлях із сучасною інфраструктурою, охороною і відеоспостереженням;
•   затишні кімнати зі спеціалізованими меблями і санвузлами;
•   індивідуальні програми догляду, в тому числі для інвалідів;
•   мінімальна кількість документів для заселення (паспорт, поліс, виписка з амбулаторної картки);
•   різноманітне збалансоване харчування з урахуванням потреб літньої людини;
•   передові засоби технічної реабілітації для маломобільних постояльців;
•   грамотний медичний і сестринський догляд;
•   організація дозвілля, що включає заняття з психологами, концерти та багато іншого.

Які функції виконує хороший пансіонат для людей похилого віку?

Постійне медичне обслуговування

У багатьох приватних пансіонатах працює власний медперсонал, який стежить за станом літніх людей відповідно до показань. Фахівці вимірюють своїм підопічним артеріальний тиск і температуру тіла, перевіряють рівень цукру в крові, роблять уколи і масаж, доглядають за післяопераційними швами, а також виконують безліч інших процедур.

Комфортна психологічна обстановка

Приватні пансіонати зацікавлені в тому, щоб постояльці відчували себе добре і прагнули повернутися до закладу з привітним персоналом і новими друзями. Співробітники таких установ проходять спеціальну підготовку і навчаються спілкуванню з людьми похилого віку.

Правильна організація харчування

У міру старіння в організмі людини відбуваються незворотні зміни і загострюються хронічні захворювання органів шлунково-кишкового тракту. Дієтологи, що працюють в приватних будинках для людей похилого віку, враховують ці особливості при складанні меню.

Комфортабельні умови розміщення

Приватні будинки престарілих мають у своєму розпорядженні сучасну матеріально-технічну базу, яка передбачає нові спеціалізовані меблі і сантехніку, геріатричні крісла, підйомні механізми для маломобільних постояльців, кнопки виклику персоналу та багато іншого.

Робота з психологом

Це найважливіша перевага приватних будинків престарілих. У вашого родича буде можливість поспілкуватися з кваліфікованим практикуючим психологом, який допоможе подолати депресію, навчить дивитися на багато речей по-іншому, допоможе знайти захоплення до душі (наприклад, малювання, ліплення, вишивка та ін.).

Можливість спілкуватися з родичами

У приватному будинку для літніх людей у ​​вашого близької людини буде доступ в Інтернет, тому ви зможете розмовляти по «Скайпу» або через інші сучасні відеододатки. Крім цього, ви зможете відвідати свого родича без попередження в будь-який зручний час або зателефонувати йому по телефону.

Насичене дозвілля

Це прогулянки на свіжому повітрі, заняття з аніматорами, виступи запрошених артистів, хобі та багато іншого. Найголовніше, на кожному заході літня людина оточена однолітками, з якими можна обговорити те, що відбувається, поділитися своєю думкою. У такій обстановці пропадає почуття самотності, яке переслідує багатьох літніх людей.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин