Виявляється не лише за кольором шкіри, будовою волосся або наявністю родимок на тілі можна розповісти про стан здоров'я людини. Виявляється колір очей так само передбачає наявність або, навпаки, відсутність схильності до розвитку деяких недуг, інформує Ukr.Media.

Але якщо на колір шкіри або появу пігментних плям важливе значення має вплив зовнішніх факторів, то колір очей, даний нам від народження, і закладений на генетичному рівні — постійний, і може розповісти багато цікавого про людину.

Темноокі люди

У людей з темною райдужною оболонкою рідше розвивається таке захворювання, як дегенерація жовтої плями, що викликає розвиток сліпоти. Великою мірою на розвиток даного захворювання справляє вплив ультрафіолету. Так ось, саме у людей з темним кольором очей відбувається блокування ультрафіолетового світла, запобігаючи пошкодження сітківки. Попри це власникам темних очей не варто відмовлятися від носіння сонцезахисних окулярів. Так само фахівці помітили, що темноокі люди рідше хворіють на рак шкіри. Вся справа, як виявилося в родимках, які рідше з'являються на тілі у людей з темними очима.

Світлоокі люди

Експерти відзначають, що появі на шкірі плям різного кольору менше схильні люди, які мають блакитні, сірі або зелені очі. Вітиліго (так називається це аутоімунне захворювання) частіше вражає шкіру темнооких людей. Так само деякі дослідження показують, що люди, які мають світлий колір очей більш схильні до вживання алкоголю. Вчені пояснюють це невідповідністю кількості меланіну в очах і мозку людини. Тому для отримання відчуття сп'яніння світлооким частіше потрібна більша кількість алкоголю ніж темнооким, у яких рівні меланіну в очах і мозку мають приблизно однакову кількість.

Так само, за даними стану сітківки і очного дна можна визначити наявність онкології, діабету, гіпертонії, розсіяного склерозу, ревматоїдного артриту і багатьох інших захворювань.