загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нацбанк заявив про "зростання оптимізму" серед вітчизняного бізнесу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Економіка України впала на 5,9 відсотка - за останні п'ять місяців. Такі дані оприлюднило Міністерство економіки, розвитку торгівлі та сільського господарства. Більше про економічні новини - Геннадій Вівденко. 

Серед основних чинників скорочення показника валового внутрішнього продукту - пандемія коронавірусу, та зниження ділової активності, що почалося ще минулого року. Разом із тим послаблення карантинних заходів у травні уповільнило падіння української економіки. Закриття низки підприємств не виявилося поки що таким обвальним, як прогнозувалося.

Зокрема у звіті міністерства йдеться про сповільнення темпів зниження виробництва товарів та послуг через відкриття більшості торговельно-розважальних центрів. Національний банк України, на основі власних опитувань, засвідчує зростання оптимізму серед вітчизняного бізнесу. Прогноз Міжнародного валютного фонду наразі - за результатами року, - скорочення української економіки на 8,2 відсотка.

Пенсії планують виплачувати безперебійно. Бюджет пенсійного фонду України терміново відкоригували. Уряд збільшив його дефіцит на 30 мільярдів гривень. Про це повідомив представник Кабінету міністрів у парламенті Василь Мокан.

Таким чином в уряді намагаються вчасно розраховуватися із пенсіонерами, окремим категоріям яких підвищили розмір соціальної допомоги, або зробили одноразові виплати. При цьому, задля економії у самому Пенсійному фонді, планують скорочення у регіональних представництвах. Фінансування дефіциту Фонду урядовці, як очікується, будуть здійснювати, зокрема, із коштів державного "Фонду боротьби із COVID-19".

В Україні успішно випробували новий ракетний двигун. Роботи велися на державному підприємстві "виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод імені Макарова". Двигун, як повідомляє пресслужба підприємства, планують використовувати як маршовий - на третьому ступені ракети-носія "Циклон-4". Ракета-носій "Циклон-4" призначена для оперативного і високоточного виведення на кругові, геостаціонарні і сонячно-синхронні орбіти космічних апаратів з екваторіального космодрому в бразильському Алькантара.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин