загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мобільні телефони для військовослужбовців: заборонити не можна користуватися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

АрміяInform  вирішила вкотре нагадати про загрози, які несе в собі мобільний телефон кожного військовослужбовця.

Про використання нашими бійцями гаджетів на сході України, про іноземний досвід заборон як у наших партнерів, так і в армії противника читайте в цій невеличкій добірці.

Україна

У Збройних Силах України немає юридичної заборони користування мобільними телефонами. У мирний час «порядок зберігання і користування особистими фотоапаратами, …засобами мобільного зв’язку… для військовослужбовців встановлюється командиром військової частини». Обмеження стосуються лише солдатів строкової служби.

З початком бойових дій на сході України колишній народний депутат Сергій Каплін заявляв, що розмови українських солдатів прослуховують російські спецслужби. Через мобільні телефони окупаційні війська намагаються ідентифікувати українських військових, визначити місце розташування підрозділів ЗСУ та зброї.

Однак, командирам Збройних Сил України дозволено самостійно ухвалювати рішення щодо можливості користування їхніми підлеглими мобільними телефонами в зоні АТО (ООС). Такий порядок затвердив у 2017-му році тодішній начальник Військ зв’язку генерал-майор Володимир Рапко.

Частими є випадки телефонних дзвінків з окупованих територій рідним бійців. Основна мета – дестабілізувати їхній моральний стан. Наприклад, Оксана Кизило, яка довго не могла оговтатися від втрати коханого чоловіка, тривалий час продовжувала отримувати «новини» про обставини загибелі (Герой України Андрій Кизило, позивний «Орел», загинув у 2017 році в місті Авдіївка, Донецька область). «Надходили текстові повідомлення, фото. Як розумієте, слів не підбирають». Непоодинокими є також випадки вимагання коштів за бійця, який нібито перебуває в полоні.

США

На початку року військовослужбовцям сил швидкого реагування 82-ї повітряно-десантної дивізії США заборонили користуватися мобільними телефонами у зв’язку з виконанням завдань за призначенням.

Також американським військовим рекомендують видалити TikTok зі смартфону, щоб уникнути витоку особистої інформації.

Ще кілька років тому США заборонили продаж китайських смартфонів компаній Huawei і ZTЕ на військових базах.

Китай

Армія КНР давно проводить посилені перевірки “ідеологічних поглядів” військовослужбовців і жорстко контролює використання ними інтернету і мобільних телефонів у рамках боротьби зі стеженням.

Зауважимо, що Китай і США регулярно обмінюються звинуваченнями в кібератаках і інтернет-шпигунстві, що збільшує напруженість між двома країнами.

Росія

Держдума Росії заборонила військовим в армії користуватися смартфонами та іншими гаджетами. У такий спосіб солдатам і офіцерам намагаються заборонити публікувати в інтернеті дані про себе і товаришів по службі, розкривати місця несення служби.

У 2018 році в Росії офіцерам роздали мобільні телефони власного виробництва – захищені М-663С “Атлас” коштували міністерству оборони РФ 115 тисяч рублів кожен.

Підготувала Анна Гудзь для АрміяInform

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин