загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці можуть втратити все накопичене на старість: прогноз економіста

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці, які будуть відраховувати гроші в накопичувальні пенсійні фонди, можуть одразу втратити все, що буде ними накопичено на старість. Таку тривожну думку озвучив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Вже сьогодні очевидно, що солідарна пенсійна система вмирає. Ті, хто працює (а точніше ті, хто сплачує податки), вже не в змозі утримувати зростаючу армію пенсіонерів. Тому кожен повинен на старість заробити собі сам. Згідно законопроекту, який має всі шанси стати законом, тепер кожен українець буде зобов’язаний відраховувати в накопичувальні фонди від 2 до 7% свого щомісячного доходу. Таким чином, країна буде переходити від солідарної пенсійної системи до другого етапу – накопичувальної.

Неминуче також зросте і фіскальне навантаження на підприємства. Тобто, жертвувати грошима заради майбутньої пенсії будуть всі: і сам працівник, і роботодавець. Втім, іншого виходу немає. А отже, потрібно переходити до другого етапу. Якби не одне “але”: розпорядження накопиченими коштами держава віддає в руки приватних фондів, і при цьому ніякої відповідальності за ці фонди не несе.

“Маючи недавній досвід банкрутств більше сотні комерційних банків, які перебували під жорстким контролем НБУ, чи можемо ми довіряти свої кошти новим, абсолютно незрозумілим структурам?” – справедливо запитує Пендзин.

При цьому він нагадує, що за 2020 рік прогнозують падіння рівня національного ВВП на 4-7%. Тобто ми всі і без того станемо біднішими. А тут ще почнуться відрахування до накопичувального фонду. Можливо, зараз не найкращий час для такого масштабного експерименту над людьми, вважає Олег Пендзин.

Нагадаємо, в Україні хочуть скоротити частину пенсій. У першу чергу це торкнеться одержувачів пільгових пенсій, які мають право на достроковий вихід на заслужений відпочинок.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин