загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ціна на електроенергію для українців зросте із серпня – НКРЕКП

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Початково тариф хотіли збільшити у більш як 2 рази, однак зупинились на 54%
Ціна на електроенергію для українців зросте із серпня – НКРЕКП
фото Shutterstock 

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з 1 серпня 2020 року збільшить тариф НЕК «Укренерго» на передачу електроенергії на 54,6% – з 155,4 грн/МВт-год до 240,23 грн/МВт-год (без ПДВ), передає Інтерфакс-Україна.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні в суботу з метою забезпечити наявність коштів у компанії для погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел (через ДП «Гарантований покупець»).

При цьому проект рішення до засідання 11 липня передбачав зростання тарифу в 2,1 рази – до 327,97 грн/МВт-год, а початкова пропозиція НЕК була довести тариф до 604,51 грн/МВт-год.

Можливість знизити тариф з'явилася завдяки планам «Укренерго»  взяти кредитні кошти у міжнародних фінансових організацій (МФО), що дозволить знизити одномоментно навантаження на споживачів і паралельно розрахуватися з боргами відповідно до підписаного меморандуму між урядом України і «зеленими» виробниками.

У той же час на прохання представників бізнесу та народних депутатів комісія вирішила відмовитися від дворазового зростання тарифу. Після наради глава регулятора Валерій Тарасюк повідомив, що «Укренерго» проведе додаткові переговори з МФО з метою збільшення обсягу залучених кредитних коштів.

За словами глави НЕК Володимира Кудрицького, банки будуть готові обговорювати перегляд параметрів фінансування за умови прийняття Верховною Радою законопроектів, які дозволять збалансувати ситуацію на ринку, і зміни Кабінетом міністрів моделі покладання спеціальних зобов'язань.

Як повідомлялося, «Укренерго» планувало залучити у ЄБРР 3,8 млрд грн, у Європейського інвестиційного банку – 92 млн євро (2,8 млрд грн).

На погашення боргів перед зеленою генерацією також будуть спрямовані кошти, отримані компанією від продажу міждержавних перетинів в розмірі 1,4 млрд грн, що стане можливим після прийняття поданого у Верховну Раду відповідного законопроекту.

Також погашення боргів планується за рахунок введення акцизу на електроенергію для виробників ресурсу з ВДЕ на рівні мінімум 3,2%, що принесе понад 1,5 млрд грн на рік.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

 

Джерело:
До списку новин