загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Австрійський професор назвав дурницею стереотип про “селянську” українську

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Деяким українцям заважає говорити українською мовою дурниця про те, що вона нібито "селянська", а у великих містах треба говорити російською.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу професор Інституту славістики Віденського університету Міхаель Мозер.

"На мою думку, деяким українцям заважає вивчити мову передусім той досі поширений стереотип, що українська – нібито "селянська" мова. Мовляв, у великих містах треба говорити російською, і тоді ти виглядаєш як освічена, культурна людина", - підкреслив Мозер українською.

Він наголосив, що це – "цілковита дурниця". "Українська – чудова мова. Так, вона є і селянською (у цьому нічого поганою немає), і мовою інтелектуалів. Тож не варто соромитися, коли говориш українською – навіть, якщо це не літературна мова, а суржик. Просто варто працювати над своєю мовою", - заявив він.

Водночас Мозер звернув увагу на те, що українська є державною в Україні, "і тому, звичайно, її потрібно знати всім громадянам". "Російську також можна знати, але – необов’язково. Українська – гарно опрацьована літературна мова. Вона єднає українців і не лише в Україні, а й далеко за її межами. Я б узагалі сказав, що українська – це насправді світова мова", – зазначив мовознавець-україніст.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин