Франківчанка Галина Плотницька масово влаштовує пенсіонерів на роботу. Про це вона розповіла в інтерв'ю для видання "Факти".

Жінка зізналася, що замислюватися про новий вид діяльності вона стала після того, як з життя почали йти її однокласниці. Вона стала аналізувати причини їх ранньої смерті і прийшла до дуже несподіваних висновків.

"Я зрозуміла, що ті, хто на пенсії продовжує працювати, часто живуть довше за своїх однолітків, що залишилися без роботи. Це і підказало мені ідею створити стартап по працевлаштуванню літніх людей." - розповіла Галина.

Після цього жінка пішла на курси по створенню бізнесу для людей з віком 45+, де навчилася управляти персоналом і вести підприємницьку діяльність. Після цього вона виграла грант на створення соціального проекту, який організувала спільно з подругою Вірою Терепелевич. Проект отримав назву "Ba & Di" (баба та дід).

Спершу Галина і її команда навчили пенсіонерів як працювати нянями. Вони дали їм знання по догляду і вихованню дитини, навчили їх роботі з іграшками, психології та способом зацікавити дітей відволікаючи їх від віртуальних ігор, які, на думку жінки формують спрощене сприйняття світу.

Нянь наймали за формою фріланса, на деякий час. При цьому багатьом сподобалися надані послуги і вони захотіли найняти пенсіонерів на постійній основі.

У зв'язку з пандемією послуги довелося перевести в онлайн. Однак виявилося, що не всі пенсіонери дружать з комп'ютером, тому Галина вирішила ввести в програму підготовки курси роботи з комп'ютерною технікою.

 
Команда Галини Теслярської, фото: Facebook

Також Галина подумала і про працевлаштування для чоловіків, тому вирішила відкрити кооператив пенсіонерів, який буде працювати за типом будинку побуту. В їх обов'язки буде входити дрібний ремонт, установка меблів в будинку і т. д.

"Перший такий кооператив незабаром запрацює в одному з мікрорайонів Івано-Франківська. Це пілотний проект. Слідом за ним створимо подібні кооперативи в інших частинах міста." - додала жінка.

Галина розповіла, що проект лише почав набирати обертів і в її планах започаткувати безліч напрямів, які допоможуть створити робочі місця для пенсіонерів. 

 
Галина Плотницька, фото: Facebook