загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стаж величезний, а пенсія жебрацька: пенсіонерам відповіли на важливе питання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсії в Україні розраховуються індивідуально для кожного отримувача виплат

Переважна більшість Українських пенсіонерів отримують мізерні пенсії, незалежно від того, скільки років вони працювали на благо держави. У ПФУ розводять руками, мовляв, вам ще й доплачують. Чому так відбувається - читайте в нашому матеріалі.

Так, в газету "Пенсійний кур'єр" (від 10 липня, №28) звернулася пенсіонерка, яка вважає несправедливою пенсію в 1700 грн за 23 роки стажу.

"На розмір пенсії впливає як тривалість страхового стажу, так і зарплата, яку ви отримували під час роботи. Якщо заробіток був невисокий, а пенсія призначена до 1 жовтня 2011 року, то за 20 років стажу пенсія повинна бути 1712 грн (з 01.07.2020) і додатково 3% за стаж понад 20 років", - відповіли пенсіонерці.

Тобто, основну роль при розрахунку пенсії грає не стаж, а зарплата, яку ви отримували протягом своєї трудової діяльності. А коефіцієнт цього стажу в Україні знизили з 1,5% до 1%.

Пенсії українцям розраховують за формулою: середня зарплата в Україні за останні три роки (цифру дає ПФУ) множать на співвідношення своєї зарплати до середньої, потім множать на стаж у роках і ще раз множать на той самий коефіцієнт (1%).

Якщо ж у пенсіонера стажу багато, але при розрахунку його все одно не вистачає для необхідного мінімуму, то держава "дарує" пенсіонеру різницю. Приміром, з 1 квітня 2020 року особам, які мають страховий стаж не менше 30 років жінки, 35 років чоловіки, мінімальна пенсія має становити 2100 грн, а для українців старше 80 років зі стажем не менше 20 років жінки і 25 років чоловіки - 2600 грн.

Нагадаємо, що до 1 січня 2004 року в розрахунок йшов загальний трудовий стаж (його прирівняли до страхового), а починаючи з цієї дати тільки страховий - той, за який роботодавець робив відрахування з вашої зарплати в ПФУ.

Крім того, до 1 липня 2000 року підтвердити стаж можна було трудовою книжкою, а також довідкою з підприємств, даними з держархівів. Після 1 липня 2000-го розрахунок пенсійного стажу проводиться тільки за даними персонального обліку в ПФУ.

На сьогодні, за даними ПФУ, найвищу пенсію отримують судді - 51171 грн - таких в Україні 3425 осіб. А 45,9% пенсіонерів щомісяця живуть на виплати від 2001 до 3000 грн.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

 

Джерело:
До списку новин