загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як оформити пенсію без особистого відвідування сервіс-центру Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автоматичне призначення пенсії може подати майбутній пенсіонер через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Згідно з Указом Президента України № 837/2019 від 8 листопада 2019 року Пенсійний фонд України запровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Такий сервіс доступний на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). Тим особам, які скористаються цим сервісом, пенсія буде призначена автоматично після досягнення ними пенсійного віку. З урахуванням усіх наявних у Пенсійному фонді даних без необхідності додаткових звернень та особистого відвідування сервісного центру Пенсійного фонду.

Сервіс автоматичного призначення пенсії надає можливість подати усю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь – без будь-яких часових обмежень. Подана інформація буде завчасно опрацьована і в разі необхідності буде проведено перевірку поданих документів.

Підставою для автоматичного призначення пенсії є подання особою через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України анкети-заяви та згоди на застосування такого механізму, засвідченого персональним кваліфікованим електронним підписом (далі – КЕП).

Користувачу, який не є одержучем пенсійних виплат та який авторизувався на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду  України за допомогою КЕП, надається можливість сформувати і подати анкету-заяву на автоматичне призначення пенсії, а саме:

1) заповнити атрибути анкети (загальні дані; дані документу, що засвідчує особу; адреси проживання та реєстрації; дані щодо виплати пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

2) додати скан-копії документів, які є обов’язковими для подання анкети-заяви та які користувач вважає необхідним падати до Пенсійного фонду для підтвердження його права на автоматичне призначення пенсії, та для визначення в автоматизованому режимі найбільш вигідного варіанту для призначення пенсії;

3) підписати анкету-заяву КЕП та надіслати її до органу Пенсійного фонду.

За наслідками опрацювання анкети-заяви в Пенсійному фонді України користувач  на веб-порталі електронних послуг отримає інформацію щодо стану її опрацювання та буде поінформований про набуття права на призначення пенсії, включаючи дату такого призначення і її величину.

Обов’язковою умовою автоматичного призначення пенсії є наявність на дату набуття відповідного права електронних відомостей про трудову діяльність у реєстрі застрахованих осіб. Механізм організації відповідного обліку визначений Порядком обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи-підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року № 1084 (далі – Постанова 1084).

Відповідно до п. 6 Постанови 1084 відомості про трудову діяльність працівника подаються Пенсійному фонду України через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України страхувальником (роботодавцем), або особисто працівником у вигляді копій, передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування з обов’язковим накладенням страхувальником або працівником КЕП.

Наталія Кузіна, заступник начальника Буського відділу обслуговування
громадян (сервісний центр) Управління обслуговування громадян
Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

 

Джерело:
До списку новин