загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

26 мільярдерів мають стільки ж грошей, як половина планети – ООН

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Статки 26 найбагатших людей на Землі еквівалентні прибуткам половини населення планети.
 

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Заява опублікована на сайті організації, пише Суспільне.

При цьому більше 70% людей на земній кулі живуть в умовах нерівності, зазначив Гутерріш.

Єдиним критерієм нерівності він назвав різницю в рівні фінансового добробуту. За його словами, якість життя людей залежить від їх статі, етнічного походження, раси, наявності інвалідності і багатьох інших аспектів. Гутерріш також заявив, що життя мільйонів людей на планеті багато в чому визначається факторами, що виникають безпосередньо в момент їх народження.

За словами глави ООН, через високого рівня фінансового розшарування в світі виникає економічна нестабільність, корупція, фінансові кризи, зростання злочинності, в зв’язку з чим погіршується фізичне і психічне здоров’я людей.

Гутерріш вказав, що дискримінація, зловживання різного роду, відсутність розвиненої, ефективної системи правосуддя згубно позначаються на долях мільйонів людей. Найбільшою мірою від цих чинників страждають корінні народи, мігранти, біженці та різного роду меншини.

У своїй промові генсек ООН згадав, що в період з 1980 по 2016 рік на 1% найбагатших людей світу припадало 27% загального сукупного зростання доходів.

За його словами, на сьогоднішній день вищу освіту мають більше половини населення у віці 20 років, які проживають в країнах з високим рівнем людського розвитку. У країнах з низьким рівнем розвитку людського потенціалу цей показник становить всього 3%, зазначив Гутерріш.

Він також визнав жахливим той факт, що близько 17% дітей, що народилися 20 років тому в країнах з низьким рівнем розвитку людського потенціалу, вже померли.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин