загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гетманцев: субсидії мають бути монетизовані, а ціна на електроенергію - підвищена

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ціну на електроенергію потрібно підвищити, а пільги перевести в грошову форму.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі програми “HARD з Влащенко”.

Відповідаючи на запитання про підвищення ціни на електроенергію для населення до рівня ринкової, Гетманцев наголосив, що це необхідно робити, а незахищеним верствам населення надавати адресні субсидії в грошовій формі. Цей підхід підтримує і його колега Галина Третьякова, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

“Повністю підтримую монетизацію (пільг. – Ред.), як і Галина Третьякова – вона теж підтримує цю ідею. Це її комітет. І взагалі за цим майбутнє. Ми не зможемо й далі фінансувати такий обсяг пільг. Крім того пільги часто несправедливі, багато пільг отримують за підробними документами або за документами, оформленими з порушенням процедури. Вони обтяжують бюджет з одного боку, з іншого – не мають відходити тим людям, які на них не мають права. Тому я повністю підтримую підхід монетизації, ми маємо переводити пільги в грошову форму. Те саме стосується ціни на електроенергію”, – прокоментував Гетманцев.

Нагадаємо, що ціна на електроенергію для домогосподарств не переглядалася з березня 2017 року, і становить: 0,9 грн при споживанні електроенергії до 100 КВт*год на місяць, та 1,68 грн при споживанні більше ніж 100 КВт*год.

Ціна на електроенергію для населення в Україні є найнижчою в ЄС, і відпускається за єдиною ціною всім споживачам.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів наразі не розглядає скорочення субсидій на житлово-комунальні послуги в 2021 році.
  • Допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг отримують майже 34% українських домогосподарств. З них 1,8 млн домогосподарств — пільгу та 3,2 млн домогосподарств — субсидію.
  • У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 3551, яким запропонували спростити процес стягнення пенсій, субсидій та пільг, які українці могли отримати неправомірно.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин