В "Укрпошті" озброюють співробітників. Про це, посилаючись на відповідь "Укрпошти", розповіли у виданні "УНН".

Повідомляється, що журналісти відправили запит в "Укрпошту" щодо закупівлі зброї для співробітників. В організації відповіли, що були закуплені 400 пістолетів, якими планують озброїти водіїв-супроводжуючих в рамках проекту пересувних відділень.

"Укрпошта має арсенал зброї для забезпечення захисту матеріальних цінностей (грошових коштів, пенсій). У 2017 році відбулася закупівля для його оновлення. А зараз Укрпошта провела закупівлю для проекту пересувних відділень в 6 областях, де буде 500 маршрутів. Тендер на закупівлю пістолетів проведено через систему електронних закупівель Prozorro і Укрпошта зараз чекає на його поставку. Пістолетами будуть користуватися водії-кур'єри, які будуть працювати на 500 маршрутах і на яких буде покладено обов'язок захисту матеріальних та грошових цінностей", - сказано у відповіді на запит.

Також в "Укрпошті" зазначили, що закупівля зброї не пов'язана з перспективою роботи в якості банківської організації.

Співробітники "Укрпошти" зможуть отримати зброю лише після проходження психіатричного та медичного обстеження. Також вони повинні будуть одержати дозвіл від дільничного й пройти курси підготовки роботи з вогнепальною зброєю.

У відповіді додали, що при необхідності "Укрпошта" продовжить закупівлю зброї в цілях захисту матеріальних цінностей.

Також для проекту пересувних відділень були закуплені 500 бронежилетів, які видадуть співробітникам "Укрпошти".

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими