загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні працює система "від бідних до багатих" - Третьякова (відео)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська система соціальної політики побудована таким чином, що переважно кошти розподіляються “від бідного до багатого”.

Про це в інтерв’ю для Finance.ua заявила Галина Третьякова, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики.

“Якби у нас була прогресивна шкала оподаткування і багатий платив би бідному, то це можна було б пояснити мотивами Робіна Гуда. Але коли чесний бідний платить податок, а бідний, але нечесний, цим податком користується, то це не нормально”, – розповіла вона.

За її словами, також в країні існує система, коли від бідного гроші, які він платить на податки, розподіляються багатому або середньому класу.

Третьякова зазначила, що про це дуже мало говорять. Тому перш за все в Україні треба міняти систему. Адже відсутність неоподатковуваного мінімуму провокує бідність.

“Якщо людина отримує 4 тис. гривень, я її відношу до бідної. І з цієї суми, яку вона отримує, вона сплачує податок 19,5%. Більше того, людина, купуючи продукти на території України, сплачує ПДВ 20%. І таким чином вона платить 1600 грн податків. А тепер подивимося на багату, яка отримує 100 або 200 тис. гривень на місяць. Сума ЄСВ необмежена, податок на доходи фізосіб (ПДФО) вона заплатить такий самий, але з цієї суми вона не все витратить на купівлю товарів. Значить, ПДВ вона заплатить не 20%, а може 10% або 5%. Більш того, вона частину виділить на заощадження – а це пасивні доходи, не всі з яких обкладаються ПДФО, як наприклад ОВДП”, – розповіла Третьякова.

Вона пояснила, що людина, яка вклала гроші в ОВДП, отримує на них відсотки за рахунок податку, який сплачують бідні, сама не платить податок на ПДФО, при цьому отримуючи інвестиційні відсотки, які йдуть безпосередньо на підвищення її ж багатства.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

 

Джерело:
До списку новин