загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На кожному українці вже “висить“ борг у дві тисячі доларів: що далі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сумарний борг держави зріс як у доларах, так і в національній валюті. На початок липня сума боргу склала 85,1 мільярди доларів. У гривнях це виглядає ще страшніше – 2269,17 мільярда. Це становить 57% від ВВП нашої країни.

Іншими словами, ми винні більше половини того, що виробляємо за рік. При цьому в Нацбанку України очікують, що до кінця року держборг зросте ще – до 62% від ВВП.

"Державний і гарантований державою борг в 2020 році зросте до 62% ВВП через нарощування дефіциту бюджету, падіння номінального ВВП, а також більш слабкого, ніж наприкінці минулого року, обмінного курсу гривні", - повідомляє НБУ.

Лише за минулий місяць борг зріс на 59,71 мільярда гривень або на 2,89 мільярда доларів. Таке зростання пов'язане з тим, що в червні Україна отримала перший транш від МВФ у розмірі 2,1 мільярда доларів, а також 500 мільйонів євро від Євросоюзу.

На кожному українці вже “висить“ борг у дві тисячі доларів: що далі

Звичайно, ці грошові надходження допомагають підтримувати на плаву український бюджет, проте всі ці гроші доведеться віддавати нам усім. Якщо розбити весь існуючий борг порівну на всіх живих і напівживих українців, то вийде, що кожен з нас вже заборгував по 54 305 гривень або приблизно по 2 тисячі доларів. Причому, це з урахуванням всіх старих, немовлят і непрацездатних, тобто всіх, хто населяє Україну. А якщо врахувати, що з цієї маси приблизно лише третина працездатного та працюючого населення, то виходить, що на кожному з нас, працюючих, вже "висить" борг приблизно в 6 тисяч доларів.

При цьому Нацбанк прогнозує, що з кожним роком сума боргу буде зменшуватися на 2-3 процентних пункту – "за рахунок зростання економіки та виваженої фіскальної політики".

І тут міг би початися довгий перелік "якщо". Якщо економіка буде зростати, якщо фіскальна політика буде грамотною, якщо влада буде мудрою, якщо будуть менше красти і якщо не трапиться ще якоїсь капості у вигляді нового коронавірусу.

З усього цього можна зробити лише один, абсолютно достовірний висновок: МВФ просто так нікого нікого не підсаджує на кредитну голку. І звісноно, він зробить все для того, щоб ми з неї не зіскочили ні зараз, ні в найближчому майбутньому.

До речі, подейкують, що після першого траншу, отриманого Україною, МВФ нібито заморозив подальші надходження. Очевидно хоче зробити Україну ще більш зговірливою. Хоча куди вже далі. Офіційної інформації про це поки немає ні від уряду, ні від керівництва МВФ. В такій ситуації не відомо, що краще: отримати, врешті-решт, гроші або не отримати.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин