загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україну чекають три важкі роки: економічний прогноз Кабінету Міністрів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Члени Кабінету Міністрів України не мають ілюзій щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці. На думку уряду, громадянам країни слід готуватися до дуже складного в економічному плані багаторічного етапу виходу з кризи.

Економічна криза в Україні, яка виникла через епідемію коронавірусу в країні, триватиме ще щонайменше три роки. Зростання економіки очікується дуже повільне, у зв'язку з чим українцям слід вже зараз бути готовими до важких випробувань. Якими будуть зарплати, пенсії та ціни в Україні в найближчі три роки?

За даними Кабміну, в найближчі роки зростання цін буде тільки прискорюватися, серйозну інфляцію ледь вдаватиметься перекривати підвищенням заробітних плат. Те ж саме стосується і пенсій. В цілому, економіку держави вдасться повернути до докризового рівня тільки через три роки, вважають в уряді.

Даний прогноз не є приватною думкою когось із членів уряду, це затверджений 29 липня 2020 року економічний прогноз Кабінету Міністрів України. Протягом найближчих трьох років істотно сповільниться зростання зарплат. Рівень заробітної плати в середньому за 2021-й рік підвищиться на 12,1 відсотка, проте більшу частину підвищення «з'їсть» інфляція. За період 2022 і 2023 років зарплати зростуть на 6 і 5,1 відсоток відповідно. Однак не варто забувати і про інфляцію, цілком ймовірно, що українці і зовсім не відчують ніяких підвищень.

Що стосується мінімальних пенсій, то в 2021-му році вони зростуть до 2500 гривень, в 2022-му – до 2680, а в 2023-му – до 2870 гривень.

У Міністерстві розвитку економіки розповіли, що ВВП зростатиме, але повільно: 2021 рік – 4,6%; 2022 рік – 4,3%; 2023 рік – 4,7%.

Але не варто забувати, що ще 2020 рік не завершився. За прогнозом Кабміну в поточному році очікується зниження ВВП на 4,8 відсотка. У кращому випадку, Україна повернеться до докризового рівня розвитку економіки тільки в 2022-му році. Однак деякі експерти дають більш песимістичні прогнози занепаду економіки через коронавірус. У зв'язку з чим, повернутися до докризового ВВП вдасться не через три, а через набагато більше років.

У Нацбанку, щоб утримати економіку України на плаву, розповіли про свої плани знизити інфляцію до рівня менше 5%. Однак ці заяви члени Кабміну вирішили не брати до уваги. Уряд прогнозує в 2021-му році зростання цін більш ніж на 8 відсотків, за період наступних двох років на 6,25 і 6,7 відсотків відповідно.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин