загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні зростає вартість газу для населення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Держказна за місяць спорожніла на третину. Як повідомляє казначейська служба, залишок коштів на її рахунку за липень скоротився майже на 32 відсотки - тепер там менше 52 мільярдів гривень. Про здоров'я української економіки на тлі коронавірусної пандемії - Геннадій Вівденко.

За червень Національний банк на стабілізацію курсу гривні витратив пів мільярда гривень. Про це свідчать останні дані, оприлюднені НБУ. За нещодавньою заявою керівництва фінансового регулятора спалах попиту на валюту був викликаний писхологічними причинами - з огляду на зміну голови Нацбанку.

Натомість протягом останніх днів ринок заспокоївся і НБУ навпаки довелося викоповувати валюту. За минулий тиждень плюс 38 мільйонів доларів до резервів. Курс долара тримається на рівні не вище 27 гривень 80 копійок. Зокрема це пов'язується з успішним продажем Україною минулого тижня євробондів на суму в два мільярда доларів.

Сергій Марченко, міністр фінансів України:

Ці кошти підуть на фінансування дефіциту бюджету. на фінансування пенсій заробітних плат. Та виплату боргів які були запозичені у попердні періоди часу. У поредніх заявках прийняли участь більше 160 глобальних- фондів. І це нам дало можливість запозичити на тих умовах які нам були вигідні.

З цього тижня в Україні кардинально змінюється спосіб оплати за газ для громадян. Відтепер будуть діяти єдині ринкові ціни, як для промисловості, так для приватних користувачів.

Ціна на блакитне паливо буде перераховуватися щомісяця відповідно до європейських ринкових цін на так званих хабах - вузлах для зберігання і накопичування газу. За попердніми оцінками експертів, у серпні в залежності від регіону України, вартість газу для населення підскочить щонайменше до 3-4 тисяч гривень.

Тобто - на 30-40%. Натомість уводиться процедура конкуренції між постачальниками - облгазами та газотрейдерами. Громадянин може обирати - в кого купляти газ і на яких умовах в залежності від ціни та якості.

Ціни на бензин за червень зросли на одну-дві з половиною гривні за літр. Про свідчать консалтингові компанії ринку. В першу чергу аналітики пов'язують це пов'язують із зростання курсу валюти.

Основні закупівлі проводяться трейдерами за європейськими цінами. А ринок палива України залежить в середньому на 60-70 відсотків від постачання нафтопродуктів з-за кордону.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

Джерело:
До списку новин