загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Києві запускають проєкт із компостування органічних відходів: як це працює

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Громадська організація "Україна без сміття" разом із командою українських розробників застосунку BioBin запускають проєкт із компостування, завдяки якому кияни зможуть утилізувати органічні залишки.

За даними BioBin, близько 13% бюджету українців зрештою опиняється у сміттєвому відрі.

Вміст смітника у середньому на 60% складається з харчових відходів.

компостування органічних відходів

Протягом місяця "Україна без сміття" проводила опитування про збір органіки для домашнього компостування. До нього долучилися понад 300 респондентів. 70% із них зазначили, що не розділяють органіку, але хочуть почати, а 22,5% уже успішно компостують.

Проєкт "УБС Компост" діятиме за принципом поворотної тари. Кожен може отримати на станції NoWaste Recycling Station спеціальне відерце на 10 літрів для збору органічних відходів вдома. Наповнене відерце треба принести на станцію, щоб отримати взамін нове й чисте та продовжувати збирати харчові відходи.

Перші 100 охочих можуть безкоштовно отримати таке відерце з біорозкладним крохмальним пакетом "Фрекен Бок" від "Біосфера". Для цього необхідно лише підписатися на інстаграм-сторінку додатку Biobin і прийти за тарою на станцію.

компостування органічних відходів

Тим, хто не встиг отримати акційне відерце, потрібно внести заставу за отриману ємність — 100 гривень. Якщо користувач із певних причин припиняє збирати харчові відходи, він може повернути відерце – чистим і сухим, – щоб отримати свою заставу назад.

На станції NoWaste Recycling Station всю зібрану органіку пересипатимуть у вуличний компостер, а відерця митимуть. Отриманий компост "Україна без сміття" планує через рік подарувати користувачам сервісу як добриво для кімнатних рослин.

компостування органічних відходів

Відерця можна отримати вже з сьомого серпня, а органічні відходи прийматимуть із 15 серпня.

Вартість прийому одного відерця на 10 літрів накопичених органічних відходів становитиме 60 гривень. Ця сума покриває витрати на організацію прийому і миття відерець.

Органіку прийматимуть на станції NoWaste Recycling Station у суботу й неділю. Адреса: вулиця Саперно-Слобідська 25/4.

В УБС запевняють, що дотримуючись правил і користуючись щільною кришкою відерця, ви не відчуватимете ніяких неприємних запахів під час збирання органіки.

В організації також підготували інструкцію з компостування. А мобільний застосунок BioBin (зараз доступний на Android, восени має з'явитися версія для iOS) допомагає моніторити витрати на їжу та покращити навички свідомого споживання та правильного поводження з харчовими відходами.

компостування органічних відходів

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин