загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти спрогнозували підвищення цін на гречку. Крупа ризикує стати дефіцитною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий заявив, що на українському ринку склався дефіцит гречаної крупи і це найімовірніше призведе до зростання ціни на продукт.

Про це він сказав в коментарі AgroPortal.ua.

За словами Громового, поки Україна не планує закуповувати продукт в Держрезерв. Крім того, купувати нічого: крупи старого врожаю вже немає, а нового немає ще. Внаслідок чого на ринку складається дефіцит гречки.

"За офіційною статистикою, гречки в Україні посіяно лише половина від мінімальної потреби. Раніше її імпортували з Росії, і це було головною нашою проблемою", - говорить Громовий.

Читайте такожЦіна овочів 2020: як спека та повінь вплинуть на вартість

Він зазначив, що постачальників гречки в світі не так багато. Росія скоротила обсяги виробництва. Іноді крупу експортували з Польщі та Китаю, але вирощена там гречка не відповідає смаковим очікуванням українських споживачів.

"Ціни на гречану крупу на полицях магазинів дуже високі - 35 грн/кг і більше. І швидше за все, гречка буде дорожчати", - прогнозує фахівець.

Громової наголосив, що нинішня ціна гречки на полицях магазинів - це верхня межа купівельної спроможності українців. Гречку за ціною вищою просто не будуть купувати і замінять іншими крупами і макаронами.

При цьому українські виробники не прагнуть сіяти гречку через непередбачуваність цін на неї.

Як повідомляося, ціни на огірки поповзли вгору через дефіцит товару. Місцеві тепличні комбінати на сьогоднішній день можуть поставляти дуже обмежені обсяги огірків на ринок з огляду на перехідного періоду між сезонами.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин