загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зекономити 50% на електриці: українцям радять змінити звички

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Постачальник електроенергії дав прості поради.

У пік літнього енергоспоживання слід замислитись, чи все в оселі оптимізовано для раціонального використання електроенергії. Деякі побутові звички допоможуть зменшити споживання електроенергії на 50%.

Електропостачальник Yasno зауважує, на що слід звернути увагу в оселі, щоб зберегти електроенергію та кошти.

Раціонально користуйтесь найбільш «прожерливими» електроприладами з нагрівальними спіралями та термоелементами:

- Бойлер. Зменшіть температуру нагріву води, влітку приємно приймати прохолодний душ.
- Електрочайник. Зранку закип’ятіть повний чайник і перелийте воду в термос:  протягом дня можна пити гарячі напої без зайвих енерговитрат. Також очищуйте чайник від накипу.
- Фен. Влітку повітря в оселі тепле, отже не потрібно встановлювати максимальну температуру нагріву приладу або зменшити його використання, адже волосся швидко висушується самостійно.

Праску вимикайте в перервах у прасуванні!

Кондиціонер, який увімкнений протягом спекотного дня, повинен працювати при зачинених вікнах та дверях. А вночі, коли стає прохолодніше, можна використовувати режим «еко» або вимкнути прилад та провітрити приміщення.

Використовуйте енергоефективне LED-освітлення, яке споживає на 80% менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання.

Вимикайте з мережі прилади, якими не користуєтесь та зарядні пристрої після повної зарядки гаджетів. Також не залишайте техніку у  режимі «сну», щоб не витрачати зайву енергію.

Якщо у вас встановлений двозонний лічильник, з яким спожита з 23:00 до 7:00 електроенергія коштує вдвічі дешевше, користуйтеся функцією «Відкладений старт» для техніки, де він передбачений. Наприклад, перемістіть роботу мультиварки, пральної або посудомийної машини на економні години.

Обирайте техніку класу «А» та вище – нові моделі більш енергоефективні за старі.

«З кожним роком рівень енергоспоживання зростає, адже кількість електроприладів  в оселях збільшується, – зауважує директор Yasno в Києві Віктор Мельников. – Щоб зменшити суму в платіжці за світло, не обмежуючи комфорт, варто дотримуватися цих простих побутових звичок».

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин