загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Індексація пенсій: яким категоріям та на скільки мають збільшити виплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві соціальної політики планують провести індексацію пенсій для всіх пенсіонерів, оскільки сьогодні для деяких категорій виплати не індексуються, заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко сказав, що індексація пенсій повинна відбуватися для всіх категорій та бути не нижче рівня інфляції.

«Ми розуміємо, що пенсії повинні індексувати на відсоток інфляції, тому минулоріч інфляція була не така вже й велика – на рівні 5-6%, цьогоріч закладали в бюджет на рівні 3%, а насправді буде десь 6%. Тому, звісно, на 6% треба проіндексувати пенсії всім категоріям», – наголосив Дорошенко.

Експерт зазначив, що слід проводити індексацію всіх категорій пенсії.

«Минулого року додали 15%, тоді інфляція була меншою, але це той випадок, коли розподілили перед виборами. Це було найбільше зростання за років 10. Питання в тому, що кожного року пенсія зростає для всіх категорій людей, але вона зростає по-різному. На початку 2014 року, коли розгорнулася війна та був окупований Крим, найбільше зростала пенсія, яку отримували військовослужбовці. Після того, як вона почала трохи пригальмовувати, але суттєво зросли пенсії для пенсіонерів загальних категорій, потім – соціальні виплати. Тобто, якщо аналізувати, щорічно є лідерами зі зростання окремі категорії пенсій, але найменше завжди зростала соціальна пенсія. Тобто це виплати людям, які вийшли на пенсію не за роками або це інваліди. Ця пенсія іноді була втричі меншою, ніж всі інші. Можливо, зараз пенсії почнуть зростати однаково», – прокоментував Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики запропонували щорічно індексувати пенсії в березні.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин