загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Я почала малювати, коли пішла на пенсію і відчула смак вільного часу" — Вікторія Гречко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Після тривалого карантину у виставковій залі Калуша відбулася персональна виставка калуської художниці Вікторії Гречко. Для поціновувачів образотворчого мистецтва мисткиня представила свої живописні роботи. У картинах яскраво передано розмаїття квітів та неймовірна краса природи.

Народилася Вікторія Гречко у творчій сім’ї. Батько у молоді роки був актором театру, мама гарно малювала, грала на гітарі, співала. І, хоча батьки вибрали інші професії, в домі було багато книг з мистецтва, які тоді ще юна Вікторія переглядала. У той час вона захоплювалася роботами Івана Шишкіна, Олександра Герасимова, Херлуфа Бідструпа.

З дитинства Вікторії Гречко подобалося малювати, однак вона ніколи не думала, що буде займатися цією справою, адже працювала в сфері екології. Свій шлях у живописі розпочала у 2016 році, коли вийшла на пенсію. Станом на сьогодні її творчий доробок складає понад 70 робіт. Картини калушанки знаходяться у приватних колекціях у Бельгії, Німеччині, Туреччині та Україні.

На презентації художниця зазначила, що її аматорський творчий шлях — короткий, а бажання малювати прийшло тоді, коли з’явилося багато вільного часу:

"Я не вважаю себе професійним художником, я просто любитель помалювати. Я почала малювати, коли пішла на пенсію і відчула смак вільного часу і відчуття того, що я можу ним розпоряджатися як захочу. Тоді мене захотілося взяти до рук пензля".

Вікторія Гречко зізналася, що практично "з нуля" освоїла практичні мистецькі прийоми і техніку:

"Починала я з того, що не знала як розводити фарбу, як правильно її накладати. Згодом за допомогою інтернету почала навчатися: читала багато про художників, про прийоми малювання, тощо. Після того зрозуміла, що мені потрібно "набивати руку". В результаті мої перші роботи були настільки для мене дорогі, що мені здавалося, що я ніколи з ними не розлучуся. Це було наче народження дитини".

Мисткиня каже, що не малює на продаж, хоча і має замовлення, а в першу чергу для особистого естетичного і морального задоволення.

Своє професійне захоплення роботами художниці висловив калуський художник Володимир Романів:

"Я здивувався, коли дізнався, що Вікторія почала малювати лише в 2016 році. Адже, на мою думку, внутрішньо вона почала малювати дуже давно. Коли я побачив роботу з квітами на балконі, був вражений, наскільки потрібно любити квіти, що їх так з такою прозорістю передати. Людина не вчилася ні в кого. Просто купила фарби і подивилася по інтернеті відеоуроки і почала малювати. Так не можу бути! Повинен бути внутрішній стан".

Приємно вражена здібностями художниці і зберігачка фондів виставкової зали Галина Турчик, яка відкрила для себе нового талановитого митця. Вона зазначила, що познайомив із творчістю Вікторії Гречко її товариш, калуський художник Володимир Глушко:

"Зрозумійте мене правильно, коли людина приходить до мене зі своїми роботами, то не всі роботи підходять для виставки, і мені дуже важко цій людині відмовити, правильно пояснити, щоб не образилася і не перестала малювати. Але коли прийшла пані Вікторія і показала свої роботи, я була приємно вражена. Вони були естетично гарно виконані, зі смаком. Для мене це була несподіванка, що людина створює такі роботи, а я про неї нічого не знаю. А коли дізналася, що це донька відомої калуської журналістки Ірини Китаєвої, яку я любила читати у «Дзвонах Підгір’я», то ще більше зраділа".

На відкриття виставки прийшло чимало відвідувачів. До того ж, як виявилося, цього дня художниця відсвяткувала і своє день народження. Привітали мисткиню колеги, друзі, близькі, а також директор музейно-виставкового центру Артур Єфремов.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин