загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нова індексація пенсій в Україні: як і кому підвищать виплати у 2021 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні в 2021-му проведуть індексацію пенсій. У березні наступного року перерахунок складе близько 15%.

Підвищувати будуть розрахунковий розмір пенсій, а не ту суму, яку отримує українець. Наприклад, можуть бути надбавки за надстаж, надбавка до рівня прожиткового мінімуму або через наявність повного стажу.

Підвищення становитиме близько 15%. Наприклад, якщо розрахунковий розмір пенсії 2 400 грн, то після березневого підвищення пенсіонер зможе отримати 2 760 грн. А якщо розрахунковий розмір 1 500 грн, то після підвищення розмір виплати не зміниться, він буде на рівні прожиткового мінімуму (1 769 грн з грудня 2020 року).

Пенсії в Україні рахуються за такою формулою:

  • Середня зарплата за останні три роки (по країні) * співвідношення власної зарплати до середньої по країні * стаж у роках * 1%.

Річ у тім, що перший показник щорічно старіє. Зарплати зростають швидше, ніж підвищують пенсії. Це призводить до того, що “старі” пенсіонери щороку стають біднішими, а “нові”, які з таким же рівнем зарплат і стажем виходять на заслужений відпочинок, отримують значно більше.

Щоб виправити ситуацію, ще минула влада вирішила щорічно рівень середньої зарплати за три роки у формулі підвищувати на коефіцієнт. Цей коефіцієнт рахується як сума 50 % інфляції за минулий рік і середньої динаміки зростання зарплат за минулі три роки.

 

Джерело:
До списку новин