загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 хитрощів, які значно спростять вам процес консервування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Консервувати можна швидше і легше.

Сезон збирання врожаю у самому розпалі, а це означає, що більшість господинь зайняті консервуванням овочів і фруктів на зиму. Тільки одним усе вдається легко і швидко, а інші витрачають біля плити дорогоцінний час. Дізнайтеся, як спростити цей процес, інформує Ukr.Media.

Ми підібрали кілька найкорисніших хитрощів, які допомагають досвідченим дачникам заготовити плоди свого врожаю швидко, а головне, без втрати якості. Читайте і беріть до уваги.

Стерилізація не обов'язкова

Погодьтеся, що, зазвичай, найдовший процес у консервуванні — це стерилізація посуду. Намагаючись знищити усі бактерії, ми готові кип'ятити банки годинами, аби перестрахуватися і бути впевненими, що взимку не натрапимо у коморі на такі, що лопнули. Однак не усім відомо, що стерилізувати потрібно лише той посуд, у якому будуть зберігатися заготовки, що пройшли швидку (менше 15 хвилин) термічну обробку.

Для добре проварених овочів і фруктів буде достатньо чисто вимитих і насухо витертих банок.

"Сусіди" у банці мають бути приблизно одного розміру

Щоб заощадити час, розсортуйте овочі або фрукти за розміром і ступенем зрілості. Так вам буде набагато зручніше розташовувати їх у банках, щоб не залишалося багато порожнього місця.

Головне у маринаді — якість води

Для того щоб не переробляти маринад по кілька разів, тому що один вийшов з неприємним запахом, а другий — з присмаком хлорованої води, краще відразу зробити усе правильно. Це означає, взяти чисту фільтровану питну воду без смаку і сторонніх запахів. Така вода стане відмінною основою для вашого секретного маринаду, який і надасть консервації чудовий смак та аромат.

Багато прянощів класти не обов'язково

У кожної господині, звичайно ж, є свій рецепт заготовки овочів на зиму, а, можливо, і не один. Розрізняються вони здебільшого за кількістю різних трав і прянощів. Однак тут важливо не перестаратися: вважається, що їх кількість не повинна перевищувати 5 відсотків. Так ризик, що заготовки зіпсуються, буде мінімальним.

Заготовки можна робити із заморожених продуктів

А ви знали, що для приготування заготовок, у яких не важливе збереження форми ягід або фруктів, їх можна використовувати замороженими? Це дозволить не турбуватися, що урожай зіпсується до того, як ви розпочнете його заготівлю на зиму.

Якщо гадаєте, що варення втратить від цього у смаку — не турбуйтеся, різниці навіть не відчуєте.

Кришки кип'ятити не обов'язково

Вважається, що кришки обов'язково потрібно кип'ятити перед тим, як закрутити ними банки. Нібито від цього залежить, наскільки герметично будуть загвинчені банки. Однак не усі знають, що висока температура ніяк на це не впливає. Достатньо ретельно вимити кришки і розкласти їх на рушник, а коли все буде готове — просто закрити ними банки.

Замість ложки — дерев'яні палички

Чого тільки не роблять господині, щоб позбутися від бульбашок повітря у банках з варенням. Пропонуємо вам такий лайфхак: напевно після замовлення суші вдома часто залишаються дерев'яні палички — вони відмінно підійдуть для того, щоб як слід розмішати вміст банок. Таким чином ви видалите надлишки повітря і не пошкодите скло. Замість паличок також можете використовувати дерев'яні шпажки для шашлику.

Джерело:
До списку новин