загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям у вересні перерахують пенсії: пощастить не всім

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 вересня 2020 року в Україні півтори мільйони пенсіонерів отримають виплату в розмірі на 111 гривень більше, що прямо пов'язано з підвищенням мінімальної зарплати.

Однак не варто радіти, адже на підвищення може розраховувати лише та частина українців, яка виконала вимоги щодо стажу. Кому і як перерахують пенсії?

Підвищення виплат торкнеться далеко не кожного, але ті, хто виконав певні обов'язкові процедури і досяг віку 65 років, мають права на 40% мінімалки. До 1 вересня це буде складати 1889 грн, а після - 2000 грн.

На даний момент складно однозначно відповісти, скільки українців насправді отримують мінімалку. Екс-міністр соціальної політики Андрій Рева стверджує, близько 75% співробітників дрібних і середніх підприємств офіційно мають таку зарплату. При цьому, більшість з них отримують частину доходу в конверті.

Тобто є два варіанти, при яких на вас може сказатися підвищення мінімалки. Перший - ви отримуєте більшу частину зарплати в конверті, а офіційно живете на мінімальний оклад.

В такому випадку роботодавець змушений буде збільшити розмір білої зарплати, яка нараховується і виплачується офіційно. Другий - якщо ви дійсно отримуєте мінімалку. У такому випадку розмір доходу повинен зрости на 277 грн - і це мінімум.

Як повідомлялося, українці, згідно із законопроєктом про запуск другого рівня пенсійного накопичення від "Слуги народу" (№2683) щомісяця повинні будуть в середньому віддавати від 3 до 7% від зарплати.

В Україні мінімальна пенсія одна з найнижчих в Європі. Уже кілька років виплату рахують за зниженим коефіцієнтом оцінки стажу. Для прикладу, якщо зараз виходити на заслужений відпочинок, маючи середню зарплату (близько 10 тис. грн), то розмір пенсії складе всього 2,1 тис. грн.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин