загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Люди, які діляться грішми без вигоди, живуть довше — фахівці провели аналіз

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідники проаналізували безоплатні виплати країн і передавання грошей з рук у руки.

Бути щедрим, вміти ділитися — добре не лише з точки зору моралі. Спільне дослідження вчених з Німеччини та США показало, що щедрі люди живуть довше. Висока тривалість життя характерна для всіх товариств, де люди легко діляться одне з одним ресурсами, інформує Ukr.Media.

Висновки дослідників ґрунтуються на аналізі безоплатних виплат країн. «Під мікроскопом» виявилися так звані трансфертні платежі. Під це поняття підпадають будь-які передачі грошових коштів або ресурсів від держави до людей або від приватної особи приватній особі без мети отримати будь-яку вигоду у відповідь.

Сюди входять соціальні допомоги, пенсії, субсидії приватним підприємцям. Але це все державні трансфертні платежі; вчені ж звернули увагу і на те, як часто люди безоплатно передають гроші одне одному, і порахували, який відсоток такі операції займають від доходу людини за все життя.

Передбачувано в лідерах опинилися розвинені країни — у Франції і Японії — найвища тривалість життя і найвищі показники безоплатної передачі коштів від людини до людини. В середньому житель цих країн віддає (родичам, друзям, благодійним організаціям) 68-69% відсотків доходів за все життя.

Але щедрість впливає на тривалість життя і в менш благополучних країнах. Наприклад, попри те, що ПАР економічно більш розвинена, ніж інші африканські країни, трансфертні платежі в ній мало поширені, і за тривалістю життя республіка програє деяким менш успішним сусідам.

"Наш аналіз показує, що перерозподіл (у тому числі між людьми без участі держави) впливає на рівень смертності в країні, незалежно від обсягу валового внутрішнього продукту на душу населення", — говорить Фанні Клюге, одна з авторів роботи.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин